Világháborús bombát találtak a Ludovika téren

Elszállították a 100 kilogrammos robbanótestet. A korlátozásokat és az útlezárást feloldották.

MTI
2017. 06. 24. 9:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Markovics Zita tájékoztatása szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem területén zajló építkezésen talált robbanótest egy 100 kilogrammos FAB-100-as bomba volt, amelyet a helyszínen hatástalanítottak. Gyújtószerkezetét kiszerelték, és azonnali megsemmisítésre Erdőkertesre szállították, a bombatestet pedig a honvédség központi gyűjtőjébe viszik.

A bomba hatástalanítását követően feloldották a környéken elrendelt korlátozásokat, így újra megállnak a Nagyvárad téren a 3-as metró szerelvényei, a 24-es villamos teljes vonalán jár, feloldották az útzárat az Üllői úton, az Orczy úton és a Haller utcában, és a kampusz területén lévő kollégiumba is visszatérhettek azok, akiknek a környék zárása miatt ideiglenesen el kellett hagynia az épületet.

 

 

a robbanótest azonosításának idejére kiürítették egyebek közt az egyetem kollégiumát, mintegy száz embernek kellett elhagynia az épületet.

Az Üllői utat 200 méteres, az Orczy utat és a Haller utcát pedig 50 méteres szakaszon lezárták a forgalom elől, a Nagyvárad téren nem állnak meg a 3-as metró szerelvényei, a 24-es villamos pedig a Keleti pályaudvartól az Elnök utcáig, a Közvágóhídtól a Balázs Béla utcáig szállít utasokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.