Árokba hajtott egy busz az M3-ason, 22-en megsérültek

Erős a forgalom az autópálya érintett szakaszán, valamint a terelés miatt a 3-as főúton. Egy turistabuszt érhetett baleset Aszód térségében.

Kovacsik Ágnes
2017. 07. 10. 4:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átszakította a szalagkorlátot és árokba hajtott egy autóbusz az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 41-es kilométerszelvénynél, Aszód és Bag térségében – közölte portálunkkal Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A jármű a füves területen az autópályát az erdőtől elválasztó vadháló közelében kötött ki. A korábbi információkkal ellentétben, a jármű a kerekein állt meg, nem borult fel. A balesethez az aszódi, a gödöllői, a hatvani és a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentést – mondta a szóvivő.

Kerestük az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivőjét, aki e-mailben ígért tájékoztatást. Ellenben az OMSZ szolgálatvezetője az M1 csatorna hétfő reggeli műsorában azt mondta, a balesetben 22-en sérültek meg, egyikük életveszélyesen, négyen-öten pedig súlyosan. A sérülteket Budapestre, a Honvédkórházba és a baleseti intézetbe vitték.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére elmondta, a balesetet szenvedett buszon 38 utas és két sofőr utazott. A baleset reggel hat óra körül történt, az eset körülményei egyelőre tisztázatlanok. A rendőrök a helyszínelést megkezdték, a forgalom egy sávon halad.

Az M1 helyszíni tudósítója úgy tudja, egy turistákat szállító buszt ért baleset, a jármű Debrecenből indult és Svájcba tartott. Nem sokkal a baleset előtt pihenőt tartottak, ahol az utasok szerint cseréltek a sofőrök. A térségben nem voltak rosszak a látási viszonyok, bár szakadt az eső, egyelőre azonban nem tudni, a balesetben volt-e szerepe az időjárási viszonyoknak.

Az utasok közül sokan aludtak a baleset pillanatában, csak a sikoltozásokra ébredtek fel. Szemtanúk arról számoltak be, hogy nem nyíltak ki a jármű ajtajai és a busz a baleset során többször is megpördült.

Az Útinform a honlapján délelőtt azt írta: csaknem tíz kilométeres volt a torlódás. Azt ajánlják, hogy aki teheti, már Hatvannál, az 55-ös csomópontnál térjen le a 3-as főútra.

Portálunk egyik olvasója arról számolt be a helyszínről, hogy teljes egészében lezárták az autópálya főváros felé vezető szakaszát Kerekharaszttól, a csomópontnál mindenkit a 3-as útra tereltek. Mint mondta, másfél óra alatt csupán egy kilométert haladt előre.

Hétfőn reggel egy másik baleset is történt Pest megyében: Nagykőrösnél egy személyautó és két tehergépkocsi ütközött össze a 441-es úton, a 21-es kilométernél történt karambolban többen megsérültek.

Egy harmadik balesetben hétfőn reggel, az 5-ös számú főút 91-es kilométerszelvénynél a rendőrség tájékoztatása szerint 8 óra 20 perckor – eddig tisztázatlan körülmények között – öt gépjármű ütközött össze, a baleset következtében senki sem sérült meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.