Drog- és gyógyszerfüggő a pécsi trafikrabló

Játékpisztollyal követett el négy bűncselekményt a szerda este elfogott férfi.

Babos Attila
2017. 08. 24. 16:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 32 éves pécsi Sz. Barnabás részletes, feltáró jellegű vallomást tett tegnap este a rendőrségen. Az egyedülálló férfi ezért megalapozottan gyanúsítható a sorozatban elkövetett négy pécsi trafikrablás elkövetésével – jelentette be Fellegi Norbert ezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese a csütörtöki sajtótájékoztatón Pécsett.

A férfi őrizetben van, de kezdeményezik előzetes letartóztatását. Vallomása szerint Sz. Barnabás korábban buszvezetőként és teherautó-sofőrként is dolgozott, de lecsúszott, drog- és gyógyszerfüggő lett. Félig-meddig hajléktalanként él, korábban az utcán volt, mostanában egy pécsi albérletben húzta meg magát, lakótársai azonban nem tudtak a bűncselekményekről. A gyanúsított azt mondta, nem látott más módot a helyzetének a jobbítására, minthogy dohányboltokat raboljon ki.

Szerda este is erre készült, egy, a korábban kifosztott trafikok közelében lévő üzletre akart lecsapni. A PTE orvosi karának a környékén lévő egyik diszkontáruház parkolójában álló bódé kifosztására azonban már nem volt módja, mert belefutott a rendőrök csapdájába, akik a helyszíntől nem messzire leteperték és hatástalanították. A rendőrök kérdésünkre sem részletezték, hogy mi volt az a csapda, és azt sem, hogy miképpen és mikor került képbe a férfi. Azt viszont elismerték, hogy már kifejezetten a rablások feltételezett elkövetőjének, Sz. Barnabásnak állították ezt a csapdát.

Fellegi Norbert azt is mondta, hogy egy korábbi rablással is meggyanúsíthatják, így öt bűncselekmény elkövetéséért is felelhet majd a bíróságon.

Kiderült, hogy a tettes játékfegyvert használt, ugyanakkor olyat, ami nagyon hasonlított egy rendes, éles lőfegyverre. 

A rendőrség most közölte azt is, hogy a rabló 60 és 300 ezer forint közötti összegeket vitt el egy-egy eset után.

A rendőrök visszavonták az augusztus elején, a harmadik rablás után kitűzött félmilliós nyomravezetői díjat, azt nem fizetik ki senkinek, mivel senki sem jelentkezett a telefontanú vonalán vagy a kapitányságon, hogy tudna valamit az elkövetőről.

A fegyveres rablás büntetési tétele alapesetben 5-10 év, de itt több esetről van szó, ugyanakkor Sz. Barnabás mindeddig büntetlen előéletű volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.