Egy percet sem volt börtönben M. Richárd

A drogos Dózsa György úti gázoló a Péterfy Sándor utcai kórházban töltötte őrizetbe vétele idejét, onnan vitték a bíróságra.

2017. 08. 30. 10:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országos felháborodást váltott ki, amikor múlt hétfőn kiderült, hogy nem kerül előzetes letartóztatásba a Dózsa György úti, két halálos áldozatot követelő baleset gyanúsítottja. M. Richárdot  luxusnyaralása után, augusztus 21-én, szombaton állították elő, majd vették őrizetbe. A Bors most arról értesült, hogy a férfi az őrizetbe vétele alatt sem volt börtönben.

 – Egy régebbi szervi problémája miatt került be a Péterfy-kórház belgyógyászatának B részlegére azon a hétvégén. Igyekeztek diszkréten, gyorsan elhelyezni, de így is nagy feltűnést keltett. Egy teljes kórtermet kiürítettek neki, két rendőrautó állt a kórháznál, tizenegy rendőr vigyázott rá. VIP vendégnek érezhette magát. Nagyon akartak ügyelni arra, hogy ne tudjon róla a nyilvánosság, így a kórház rendszerében sem szerepel, az érkezését és a távozását sem vitték be a gépbe. Azt tudom, hogy hétvégén érkezett, és csak hétfőn engedték ki, aznap, amikor az előzetes letartóztatásról szóló tárgyalására vitték – írta a lap névtelenséget kérő informátorára hivatkozva.

Az esettel kapcsolatban a Péterfy Sándor Utcai Kórház főigazgatója, Sásdi Antal a lapnak azt mondta, ilyen esetet említő jelentést egyik belgyógyászati osztályról sem kapott az elmúlt napokban. A rendőrség pedig nem akart reagálni a Bors kérdéseire.

Mint arról lapunk több cikkben is beszámolt, a kecskeméti maffiaperben jogerősen elítélt férfi május 15-én egy bérelt Mercedes-Benz kabrióval bőven óránkénti 100 kilométer feletti sebességgel ütközött neki egy Citroënnek, amely egy buszmegállóba csapódott – a balesetben ketten meghaltak, öten megsérültek.

Később kiderült, hogy M. Richárd jogosítvány nélkül vezetett, vizeletében kokainmaradványokat találtak. A férfi ráadásul a tragédia után is újra autóba ült – majd az ügyében zajló nyomozás ellenére nyaralni ment a Seychelle-szigetekre egy más ügyben súlyos testi sértéssel gyanúsított barátnőjével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.