Fiatal férfiak fulladtak a Balatonba Siófokon

Vízibicikliről ugorhattak a vízbe: a két áldozat testét a parttól 250 méterre találták meg.

MN
2017. 08. 26. 16:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két, húszas éveiben járó fiatalember holttestét találták meg a vízimentők szombat délután a Balatonban Siófoknál – közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata az MTI-vel.

A közlemény szerint a fiatalok vízibiciklit használtak az Isztriai sétány előtti vízterületen.

A két férfi holttestét a parttól mintegy 250 méterre, körülbelül két méter mély vízben találták meg a búvárszolgálat munkatársai – tették hozzá. 

Idén rendkívüli módon megnőtt a balatoni vízbe fulladásos esetek száma, a mostani esetet is beleszámolva már 15 halálos áldozata van a helyi strandszezonnak. A Népszava összegzése szerint ez tízéves negatív rekordnak számít. 

Úgy tudjuk, legalább öt áldozat vízi bicikliről ugrott vagy esett a vízbe, és közöttük olyan is volt, aki annak ellenére is vállalta az ugrást, hogy nem tudott úszni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.