Közel két évig élt halott édesanyjával egy férfi

Gondozási kötelezettség elmulasztása miatt emeltek vádat ellene.

MN
2017. 08. 24. 10:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség vádat emelt egy Mosonmagyaróvár környéki településen élő férfi ellen, aki édesanyja elhunyta után közel két évig élt a holttesttel egy házban – közölte az ügyészség.

A 35 éves férfi édesanyjával lakott egy háztartásban, miután édesapja elhunyt. Férje halála annyira megviselte az asszonyt, hogy egyre zárkózottabb lett, fokozatosan megszüntette a kapcsolatot a külvilággal, a szobájából sem járt ki. Háziorvosa utoljára 2010-ben kezelte, illetve pszichiátriai kezelés alatt is állt. A folyamatosan romló fizikai állapota alapján egyértelműen gondozásra szorult, mely a vele élő fia kötelessége lett volna.

A sértett 2014-ben – közelebbről meg nem állapítható időpontban – otthonában elhunyt, és ezt követően a terhelt a holttestet a ház pincéjébe rejtette, ahol 2016 januárjában rendőri intézkedés során felfedezték. A hatóságok először emberölés bűntette miatt folytattak nyomozást, azonban bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást.

A vádlottat mint az elhunyt fiát gondozási kötelezettség terhelte, melynek nem tett eleget, ezért emelt ellene vádat gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség. Az elkövető terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele három hónaptól három évig terjedő szabadságvesztés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.