Ivott és herbálozott a férfi, mielőtt megölte a borsodnádasdi K. Csengét

A nyomozás feladata kideríteni, hogy kábítószer hatása alatt állt-e a bűncselekmény idején.

MN
2017. 09. 06. 13:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A borsodnádasdi K. Csenge meggyilkolásával gyanúsított B. Roland elmondása szerint a cselekmény napján nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, és több herbálos cigit elszívott – mondta a 24.hu megkeresésére Martossy György főügyészhelyettes. A nyomozás feladata kideríteni, hogy valóban alkohol, akár egyéb szer hatása alatt állt-e a bűncselekmény idején.

Martossy hozzátette: az elkövetés szempontjából ugyanakkor az ilyen jellegű, önhibából eredő leittasodásnak vagy bódult állapotnak nincs jelentősége, vagyis úgy kell tekinteni, mintha színjózanul követte volna el a cselekményt.

A főügyészhelyettes közölte, „alapesetes emberölés” miatt folyik eljárás, vagyis nem merült fel minősítő körülményre adat, mint például különös kegyetlenség, vagy aljas indok. Ennek büntetési tétele öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

Lapunknak a helyiek azt mondták, hogy szerintük kábítószert fogyaszthatott B. Roland, mert „normális ember ilyet nem tesz, csak ha magánkívül van”.

A ügyészség indítványozta a borsodnádasdi emberölés gyanúsítottjának előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt. A legszigorúbb kényszerintézkedés elrendeléséről csütörtök délelőtt dönt a bíróság.

A főügyészhelyettes beszámolt arról is, hogy a nyomozás megindult, szükséges igazságügyi orvosszakértő bevonása a halál pontos körülményeinek megállapítása miatt, illetve az esetleges kábítószertől vagy alkoholtól befolyásoltság bizonyítása érdekében.

A fiatal lányra meztelenül találtak rá, ám nem merült fel szexuális indíttatású bűncselekmény. Ennek kapcsán Martossy György a 24.hunak azt mondta, a motívum kapcsán egyelőre nem tud tájékoztatást adni, mert a gyanúsított beismerő vallomása csak részleges, nem terjed ki mindenre.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, B. Roland Borsodnádasd egyik erdős területén találkozott K. Csengével, és beszélgettek. Kihallgatása során a férfi beismerte, hogy ő tette az eszméletlen fiatal lányt a vizesaknába. Egyelőre orvosszakértői vizsgálatra várnak azzal kapcsolatban, hogy mi okozta a lány halálát, a feltételezések szerint fulladás, mivel az akna vízzel volt teli. B. Roland egyedül követte el a tettét, nem volt tettestársa.

Lapunk írta meg először, hogy a 17 éves lány rendszeresen fellépett például az ózdi városi rendezvényeken, a város jobbikos polgármestere, Janiczak Dávid melletti szimpátiatüntetésen is felszólalt. A település vezetője a Magyar Nemzettől értesült a tragédiáról, megrendülten fogadta a hírt, úgy fogalmazott, hogy „el sem tudom képzelni, hogy milyen bestiális elkövetők lehetnek”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.