Autóval hajtott a rendőröknek, lövöldözés is volt Tápiószelén

Lopott kocsival menekült a tolvaj, az útjába kerülő rendőrök rálőttek az autóra.

MN
2017. 10. 05. 6:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két rendőrautónak is nekiment az autótolvaj, akit október 4-én Tápiószelén próbáltak megállítani a rendőrök: a településről a napokban loptak el egy Ford Escortot, a járőröknek pedig feltűnt a körözött kocsi.

A rendőrök követték, próbálták megállítani a sofőrt,  a 22 éves gyanúsított azonban gázt adott, és Farmos, majd Jászberény irányába menekült a 3117-es úton. A tolvajnak két, blokádként leparkolt rendőrautóval próbálták útját állni, de ő nekiment a szolgálati járműveknek is, szabályosan utat tört magának.

Az akcióban részt vevő rendőrök egyike aztán több lövést is leadott a lopott autóra, ezzel megállította a Fordot.

A fiatal gyanúsított gyalog próbált elmenekülni a helyszínről, sikertelenül. Az üldözés során megsérült, ám a rendőrség hangsúlyozta, hogy sérüléseit az ütközésekkor szerezte, a lövedékek nem tettek kárt benne.

A férfi ellen végül lopás miatt indult eljárás a nagykátai kapitányságon, az eset további körülményeit a szolnoki nyomozó ügyészég vizsgálja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.