Feladta magát a budaörsi savazó

Miután fénykép alapján is körözni kezdték, F. Géza önként sétált be a budaörsi kapitányságra.

Koncz Tamás
2017. 10. 04. 13:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feladta magát a rendőrségen a 23 éves F. Géza, aki a rendőrség adatai szerint augusztus 21-én este savat öntött egy Budaörsről Budapestre tartó, menetrend szerint járó busz ülésére.

Az ülésen később egy férfi foglalt helyet, akit meg is égetett a maró vegyület. A rendőrség a napokban felhívást tett közzé, a körözésben a savas ismeretlen fényképét is szerepeltette – a gyanúsított ugyanis térfigyelő kamera előtt „akciózott”.

Az ügyben a Budaörsi Rendőrkapitányság folytat majd nyomozást testi sértés kísérlete miatt.

Az egyelőre nincs bizonyítva, hogy a fiatal férfi követte el a 31-es buszon történt savazást is – ezen a járaton augusztus 15-én szintén maró anyagot öntöttek a műbőr ülésre, ami egy fiatal nőt sebzett meg.

Tarlós István főpolgármester augusztus végi sajtótájékoztatóján gyanúsnak nevezte az fővárosi közösségi közlekedésben az elmúlt hetekben történt zavarokat, köztük ezeket a savas támadásokat is, és ezzel összefüggésben említette, hogy a Budapesti Közlekedési Központ informatikai rendszerét többször is úgynevezett túlterheléses kibertámadások érték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.