Gyermekprostitúcióval és kábítószer-birtoklással gyanúsítanak két férfit

Két nőt kényszerítettek alkalmi partnerek fogadására, egyikük fiatalkorú. A házkutatásnál új pszichoaktív anyagot is találtak.

MN
2017. 10. 05. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogták azt a két gyöngyösi férfit, aki az év eleje óta prostitúcióra kényszerített egy felnőttkorú és egy fiatalkorú lányt. Internetes hirdetéssel szerveztek a két nőnek alkalmi partnereket, az abból befolyt pénz jelentős részét maguknak tartották meg – írja a rendőrség a honlapján.

A 23 éves M. Arnoldot és a 46 éves M. Józsefet előállították a megyei rendőr-főkapitányságon, ahol ellenük – őrizetbe vételük mellett – kerítés, kitartottság és gyermekprostitúció kihasználása bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozó hatóság előterjesztést tett a két férfi előzetes letartóztatására. Az eljárásban felmerült információ arra vonatkozóan is, hogy G. Máté 23 éves gyöngyösi lakos a hirdetések kezelésével, szerkesztésével segített a másik két gyanúsítottnak, így ellene prostitúció elősegítése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

A házkutatások során a rendőrök egy közeli ingatlan pincéjében cannabist, illetve a termesztéséhez használt tárgyakat is találtak. Az ott lakó 41 éves Sz. Istvánt szintén gyanúsítottként hallgatták ki a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán kábítószer-birtoklás bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Továbbá a rendőrök egy gyöngyösoroszi lakóingatlanban is lefoglaltak több – feltehetőleg – új pszichoaktív anyagot, azok szakértői vizsgálata után további gyanúsítottak kihallgatása várható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.