Maga sem tudta, miért gyújtja fel ivócimboráját

Közös iszogatás után jött a gyilkos ötlet: a férfi gyúlékony folyadékkal locsolta le, majd lángba borította ismerősét.

MN
2017. 10. 05. 5:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberölés miatt emelhetnek hamarosan vádat egy 36 éves budapesti férfi ellen, aki tavaly decemberben máig ismeretlen okból felgyújtotta ivócimboráját.

A gyanúsított és a 49 éves áldozat többször kocsmáztak együtt, de nem voltak barátok: a gyilkosság éjszakáján is együtt ittak, aztán egy VIII. kerületi, Magdolna utcai társasházba mentek.

Itt a fiatalabb férfi váratlanul megütötte a sértettet, majd valamilyen éghető folyadékkal lelocsolta a ruháját, és egy öngyújtóval meg is gyújtotta.

A támadó ezután elmenekült a helyszínről, az égő, jajgató férfihoz pedig egy lakó rohant ki, aki eloltotta a tüzet, és hívta a mentőket. A súlyosan sérült áldozaton már nem lehetett segíteni, kórházba szállítása után meghalt.

A gyanúsítottat a támadás után egy órán belül elfogták a rendőrök: őrizetbe vették, és kihallgatták, de maga sem tudta megmondani, miért gyújtotta fel ismerősét. Az ügyben folytatott nyomozást a napokban befejezték, a BRFK pedig vádemelési javaslatot tett az illetékes ügyészségnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.