Azért ölte meg a takarítót, mert összetévesztette az anyósával?

Előzetes letartóztatásba helyezték a wellnessező gyilkost. Olyan brutálisan verte halálra áldozatát, hogy az ökle is megsérült.

Lándori Tamás
2018. 03. 05. 5:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Itt tartunk? Hogy nem tetszik valami, és máris agyonverjük a másikat?

– Kutya világot élünk – dohogott két vendég vasárnap a szigetszentmiklósi Oázis Wellness Park udvarán. A komplexumban csütörtök éjjel találták meg vérbe fagyva az egyik takarítónőt – egy vendég verte halálra.

A szörnyű tragédia ugyanakkor nem riasztotta el a kuncsaftokat, ottjártunkkor valósággal tolongtak a felszabadult vendégek a recepción. Pénteken a cég még arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy kolléganőjük elvesztése miatt aznap zárva tartanak. Annyit egy alkalmazottól megtudtunk, hogy a recepciós hölgyet, aki a takarító kolléga holttestének megtalálásakor szolgálatban volt, nagyon megviselték a történtek. A dolgozókat egyébként feleslegesen kérdezgettük a bűntett részleteiről, nem nyilatkozhatnak, és főnökeiktől is hiába vártunk visszahívást lapzártánkig.

###HIRDETES###

Pedig sok kérdésünk lett volna az elkövetőről, F. Zs. Lórándról (a rendőrségi honlapon így írják a nevét), aki talán visszatérő vendég volt, és akinek indítékáról a sajtóban különböző információtöredékek láttak napvilágot. A harmincegy éves, budapesti férfit nem sokkal tette után fogta el a kiérkező járőr. A Police.hu oldalon róla megjelent fényképen nemcsak az arcát, alkarját is kikockázták – tetoválásai ugyanis szintén alkalmasak az azonosításra. Az ügyészség a rendőrség javaslatának megfelelően indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását – ennek az eljáró nyomozási bíró vasárnap helyt adott. Az erős testalkatú F. Zs. Lóránd rendőrökkel és bekötözött jobb kézfejjel jelent meg a Buda Környéki Járásbíróság épületében – keze vélhetőleg a puszta kézzel elkövetett bűncselekmény során sérült meg.

Az elsődleges információk szerint – ezt a 24.hu írta meg – a brutális cselekmény előzménye az volt, hogy a takarító a folyosón megkérte a férfit, ne járkálja össze a frissen felmosott padlót, a tettes pedig ettől vesztette el teljesen a fejét. Később az RTL Klub Híradója legalább ennyire szürreális magyarázatról szerzett tudomást. E szerint is a folyosón találkozott össze az áldozat a válófélben lévő F. Zs. Lóránddal, aki pedig azért támadta meg szó nélkül, mert az anyósának hitte. Ez a történet is számos kérdést vet fel, főképpen hogy a tettes miért akarta megölni felesége édesanyját, illetve hogy téveszthette össze hozzátartozóját egy idegen takarítónővel. Arról, hogy a gyanúsított alkoholt vagy kábítószert fogyasztott volna, nem jelent meg hír, a rendőrség pedig egyelőre nem számolt be a lehetséges okokról. A tévések úgy értesültek, az 59 éves áldozat a tragikus napon szabadnapos volt – tehát nem mosta fel a folyosót. Mivel a nő egyébként Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett, szabadnapjait is munkahelyén, a wellnessközpont szállójának egyik szobájában töltötte. Négy hónapja dolgozott a szigetszentmiklósi szabadidős intézményben.

A Borsnak egy bennfentes azt nyilatkozta, a halálra vert takarítónő becsületesen végezte a munkáját, kollégái szerették, és egyáltalán nem volt kötekedős. A bulvárlap arról is beszámolt, hogy a gyanúsított állítólag három másik embert is megtámadott a végzetes estén – az egyik portást például széklábbal, de ő horzsolásokkal megúszta. Azt írják, egy közelben lakó nő úgy fogalmazott: „mindig jártak ide furcsa alakok, most azonban már félünk”. Mint mondta, a vendég hétköznap nappal, a wellnessközpont területén kívül is dühönghetett volna, a szomszédban pedig általános iskola működik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.