Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 19., hétfő, Huba napja

Címke: jegybank

228 cikk 1/23 oldal

Negyedszázados mélypontra esett a kínai gazdaság növekedése

Legalább huszonhét éve nem nőtt olyan lassú ütemben a kínai gazdaság, mint az idei második negyedévben. Ezt szakértők az amerikai—kínai kereskedelmi háborúnak áldozatul eső bel- és külföldi kereslet visszaesésével magyarázzák. S bár az ipari termelés és a kiskereskedelmi forgalom egyaránt a várakozásokon felül teljesített az idei első fél évben, elemzők szerint ennek üteme nem lesz fenntartható, ezért Peking a következő hónapokban várhatóan további gazdaságélénkítő intézkedésekkel rukkol elő.

Kihívója akadt a népszerű kölcsönnek

A babaváró hitel és a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránti jelentős érdeklődés ellenére nem csökken a piaci kamatozású lakáshitelek népszerűsége.

Az MNB csatlakozott az Energiahatékony jelzálog kezdeményezéshez

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) zöld programja keretében csatlakozott az Energiahatékony jelzálog kezdeményezés (Energy Efficient Mortgages Initiative) elnevezésű európai platform tanácsadó testületéhez – jelentette be a jegybank pénteken, a honlapján.

Kamatdöntő ülést tart ma a monetáris tanács

Kamatdöntő ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa, az elemzők arra számítanak, hogy a jegybank nem változtat az alapkamat eddigi szintjén.

Kamatdöntő ülést tart ma a monetáris tanács

Kamatdöntő ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, az elemzők szerint sem az alapkamaton, sem a kamatfolyosón nem változtat a monetáris testület.
228 cikk 1/23 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.