Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 14., kedd, Örs, Stella napja
HÍR TV – Sajtóklub:A magyar balodal egy Hungarikum.

Címke: katona

15 cikk 1/2 oldal

Hogyan indult harcba a honvéd?

1848-as forradalmunkra emlékezzünk úgy, hogy megvizsgáljuk: hogyan harcolt és mit viselt tetőtől-talpig egy ’48-as honvéd, aki úgy döntött, akár életét is adja hazájáért.

Agyonlőtték az ámokfutó thaiföldi katonát

A thaiföldi biztonsági erők agyonlőtték vasárnap azt az ámokfutó katonát, aki többeket megölt és megsebesített az ország északkeleti részén, Nahon Racsaszima városban – közölték rendőrségi és katonai források.

Újabb francia erők indulnak a Száhel-régióba

További 220 katonát küld Franciaország Nyugat-Afrikába, hogy fokozza a fegyveres terroristacsoportok elleni harcot – közölte Emmanuel Macron francia elnök.

Mit üzen a ma emberének a Szent Márton-legenda?

Egy Tours-i Szent Mártonhoz hasonló szentet láthatatlanná tehetnek a rá épülő hagyományok, népszokások vagy a globális felejtés. Korunkban sem holt, sem eleven szenteknek nincs könnyű dolguk.

Katonabanda

Honnan ismerhetjük meg a régi magyar katonaéletet? Hát természetesen a történelmi szakkönyvekből, a katonadalokból, a néprajzi emlékeztetőkből. De alighanem az irodalom szolgál a legfontosabb forrásokkal.

Huszár a tengeren

A katonát a társadalom „adja” és „tartja el”, a katona egyszerre tagja egy családnak és egy számontartható nagyságrendű emberi közösségnek.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …