időjárás 1°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

találatok a(z) #PC19 hashtagre (8)

Matolcsy György: A magyar pénzügyi átjáró

Magyarország 2010 utáni sikeres geopolitikája, valamint gazdaság- és pénzpolitikája eredményeként képes lehet az új, kettévált globális pénzügyi rendszerben egy Nyugat–Kelet között működő pénzügyi központ, „átjáró” megépítésére.

Matolcsy György: Elérhetjük-e az EU átlagos fejlettségét 2030-ra?

A miniszterelnök új célt tűzött ki Magyarország elé. Eszerint 2030-ra el kell érnünk el az EU-27-ek akkori átlagos fejlettségi szintjét. Gazdaságtörténeti metszetben az elmúlt három évtized egyik legjelentősebb döntésének tartom ezt, teljes egészében egyetértve a célkitűzéssel és az időzítéssel.

Matolcsy György: Sikerült-e a kanyarban előznünk?

A rövid válasz nem. A hosszú válaszhoz azonban árnyaltabb képre van szükség, melyben értékelni kell az EU és a V4- országok válságkezelését és fejlődését is. Azt elmondhatjuk, hogy a kanyarban sok területen megelőztük magunkat.

György Matolcsy: Pole and Hungarian brothers be

Despite the Hungarian-Polish friendship, we hardly know the history of the last three decades of the Poles. Yet within Europe, we can learn the most from the Poles about how to successfully govern a country from the communist past into the future.

Matolcsy György: Polak, Węgier, dwa bratanki

A magyar–lengyel barátság ellenére alig ismerjük a lengyelek elmúlt három évtizedének történetét. Pedig Európán belül a lengyelektől tanulhatunk a legtöbbet arról, hogy a kommunista múltból hogyan lehet sikeresen a jövőbe kormányozni egy országot.

Matolcsy György: Jegybankok a 2020-as évtizedben

2021-ben egy új pénzügyi rendszer alakult ki a világban. Évtizedünkben előre haladva egyre jobban kirajzolódnak majd az új rendszer alapvonásai, közöttük a jegybankok még erősebb szerepe.

Matolcsy György: Visszatérnek-e az 1970-es évek?

Egyre többen egyre több hasonlóságot látnak az 1970-es és a 2020-as évtizedek között. Az élet és a történelem kettős törvénye az ismétlés és a változtatás. Mindkettő egyszerre lehet érvényes az 1970-es és a 2020-as évekre.

1/1 oldal