Megmutatjuk, melyik a magyarok kedvenc okostelefonja

Android vagy iOS? Az okostelefon-felhasználók nap mint nap csapnak össze az interneten annak kapcsán, melyik operációs rendszer a jobb és milyen típusú készüléket érdemes vásárolni.

Forrás: Mediaworks2021. 07. 17. 15:40
null
A kép illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A SentiOne az internetezők véleménye alapján készítette el az Okostelefon Social Indexet, amely a 2021 első fél évében született, több mint 200 ezer online tartalmat vizsgálva rangsorolta a márkákat és mutatta be, melyik a felhasználók kedvenc okostelefonja – derül ki a Sonline.hu cikkéből.

A magyar online közönség véleményét mérték fel a hazánkban kereskedelmi forgalomban lévő ötven márkáról.

A SentiOne adatelemzésének alapját az online említések mennyisége mellett azok minősége és a kommentek érzelmi töltete adta. Ennek alapján készült el az okostelefon-márkákat rangsoroló, számokban kifejezhető social index.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

Az okostelefonok népszerűségi listáján a Samsung lett az első, a márka indexe az említések és vélemények alapján 16 351 pont. A rangsorolásban az is szerepet játszott, hogy milyen a pozitív és a negatív kommentek aránya. A Samsung több okostelefonja közül a legnépszerűbb típusok a Galaxy S20, S10 és az S6 lettek az online beszélgetések szerint. A második és harmadik helyen nagyon szorosan, fej fej mellett találjuk az iPhone-t 11 370-es és a Huaweit 11 361 social index ponttal.

Az első négy helyezett magasan a legerősebb a mezőnyben,

hiszen míg a negyedik helyen rangsorolt Xiaomi social index pontszáma 10 399 lett, tehát alig marad el az iPhone-tól és a Huaweitől, az őt követő, 5. helyet elfoglaló LG már csak 5339 pontot ért el.

Annak ellenére, hogy általában a legnagyobb magyar kommentcsaták a Facebookon zajlanak, az okostelefonokról az internetezők közel fele a fórumokon beszélget, harmaduk weboldalukon kommentel. Az említések csupán 20%-a található meg Facebookon.

Az elmúlt fél évben 55 621 tartalmat talált a SentiOne okostelefon témában a Logout.hu-n, de a Mobilaréna.hu oldalon is több mint 18 ezer bejegyzés született, a harmadik legnépszerűbb felület pedig a Prohardver.hu volt, ahol 15 113 alkalommal beszéltek a különböző okostelefon-márkákról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.