A Magyar Ízek Utcájában Magyarország 2014-es, a somlói galuska ihlette tortája mellett számos házias, kézműves húskészítmény, sajt, lekvár és Szent István-napi kenyér is kapható. A középpontban idén a külhoni magyar konyhák ételei állnak. Az erdélyi konyha jellegzetességei között kóstolhatnak a helyszínre érkezők puliszkát, tárkonyos mustárral kínált sült kolbászt, vargányás marhatokányt, báránycsorbát, vargányás és babos falatkákat és vinetát (padlizsánkrémet) is.
Lázár: Magyarország csak akkor bólogat, ha egyetért valamivel
Áder: A magyarok elindították a szétszakított Európa újraegyesítését
A Szent Korona Kutatócsoport
Kertész és Rubik átvette a legmagasabb kitüntetést
Több országban lehetnek a Szent Jobb részei
Szűz Mária és Szent István
A Vajdaság konyháján az intenzív fűszeres ízek kedvelőit várják, akik egyebek mellett grillezett és szabad tűzön sült húsok, balkáni sült bab, pljeskavica, rác pácban érlelt jércemell, ajvárral, kajmakkal (paprikás, paradicsomos csípős mártásokkal) kínált kolbász és padlizsános lecsó közül is válogathatnak. Az Alpokalja ételeit a sörben pácolt süldő malac és a sertésből készülő wurst képviseli, illetve az olyan parasztételek, mint a stircelt krumpli (liszttel együtt pirított krumpli, tejföllel, aludttejjel), a dödölle (krumplis tésztagombóc tejfölösen, pirított szalonnakockákkal) és a szalonnás pirított savanyúkáposzta.
A Felvidék standjainál palóc sült tarját, juhtúrós jércetokányt, tócsnit és lapcsánkát, krumplis stercet és kacsahúsos káposztát is lehet enni, a kárpátaljai konyhát pedig a káposztás hús képviseli. Ezenkívül számos jellegzetes zöldségkrém, gyógyteák, házi méz is kapható a vásáron, de még tejfölszappant és „csodaszarvaskolbászt” is lehet kapni. Megkóstolhatók emellett a legjobb magyar borok, pálinkák, kézműves sörök és ciderek is, a gyerekeknek pedig igazi házi gyümölcsleveket kínálnak a termelők. Az édesszájúak házi marcipánnal és grillázzsal, az év fagylaltjával, valamint cukor- és tejmentes fagylaltokkal koronázhatják meg az étkezést.