Percenként 16 ezer magyar gyújtott rá múlt hónapban

Júniusban közel 693 millió szál cigarettát szívtak el hazánkban.

MN
2017. 07. 17. 6:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dohánytermékek magyarországi kiskereskedelmi forgalma júniusban az 56,5 milliárd forintot is meghaladta bruttó értékben, ezzel az idei második negyedév értékesítése elérte a 160 milliárd forintot, az első félévé pedig megközelítette a 280 milliárdot – írja a Világgazdaság a Nemzeti Dohánykereskedelmi (ND) Nonprofit Zrt. által közölt adatokra hivatkozva. Az eddigi eladási mutatók szerint jó eséllyel megdől idén az éves forgalmi rekord.

A lap azt írja, júniusban közel 693 millió szál cigarettát szívott el a magyar társadalom, vagyis percenként több mint 16 ezer honfitársunk gyújtott rá az elmúlt hónapban. Ehhez jött még hozzá 471 tonna cigarettadohány és több mint 45 millió szál szivarka.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.