A legstílusosabb földi közlekedési eszköz: a gördeszka

A gördeszkázás nem csupán egy utcai közlekedési eszköz, hanem sokkal inkább egy kultúra és életstílus része – írja a Thatslife.hu.

Forrás: thatslife.hu2021. 07. 19. 20:14
null
é Forrás: YouTube/william strobeck
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A XXI. század felgyorsult világában az ember célja a következő: minél gyorsabban odaérni valahova, és minél hamarabb megoldani mindent. Ha előbbi könnyen meg is valósítható (adott esetekben), utóbbi már kevésbé, ha forgalmi dugóba keveredünk az autóval, vagy a tömegközlekedési eszközzel. De akkor mit tehetünk?

a gördeszka

Előnyei: növeli az állóképességet, az izmok és ízületek rugalmasságát (főként a bokában), a teljes testet átmozgatja, javítva a koordinációt és nem mellesleg edzésnek is kiváló, hiszen intenzitástól függően 150-1500 kalóriát is elégethetünk óránként.

A gördeszkázás nem utcai közlekedési eszköz, hanem sokkal inkább egy kultúra része és életstílus. Sőt vannak, akik ebből élnek: profi sportot űznek belőle.

De mégis milyen eszközt válasszunk, ha mégis a „lovak közé szeretnénk csapni” és deszkázásra adnánk a fejünket?

Mindenképp figyeljünk a tengelytávra, ami elsősorban a magasságodtól függ, és ez fogja meghatározni azt is, hogyan tudunk majd mozogni vele. Mivel a legtermészetesebb alapállás rajta, amikor a vállak lábszélességben vannak, ezért a legfontosabb a lap szélessége.

Milyen típusok vannak?

A legnépszerűbb mindenképp a Skateboard, hiszen kisebb, tartós és könnyen kezelhető. Ezt követi a Longboard, mely hosszúsága miatt, a szélesebb felfüggesztésekkel és nagyobb kerekekkel tökéletes élményt nyújt a városi „suhanáshoz”.

A Pennyboard egy klasszikus, többnyire műanyag deszka, alacsony súllyal, és rendkívül könnyen szállítható. A Waweboard igazi gördeszkarajongóknak való, egymástól 360 fokban elforgatható kerekei miatt ráadásul, majdnem mindenhol könnyen használható.

A teljes cikk ITT érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.