Az év páratlan szülőjét keresi az Egyszülős Központ

Az egyszülős családok világnapján indult, pénzjutalommal járó pályázatra április 24-ig várják a jelöléseket.

Forrás: MTI2021. 03. 22. 12:12
null
Az Egyszülős Központ ismét meghirdette pályázatát a Páratlan szülő díjra Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyszülős Központ ismét meghirdette pályázatát a Páratlan szülő díjra, amelyben azok az egyedülálló szülők részesülhetnek, akik példát mutatnak a mindennapokban – közölte a központ vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint az egyszülős családok világnapján indult, pénzjutalommal járó pályázatra április 24-ig várják a jelöléseket. Mint írták, bárki jelölhet olyan szülőket, illetve olyan nagyszülőket és dédszülőket, akik egyedül nevelnek gyermeket. A jelöltről személyes történetet is várnak, ami alapján a központ kiválasztja a díj döntőseit, végül pedig egy prominens személyekből álló zsűri dönt arról, hogy ki lesz az év páratlan szülője.

A díjat május 28-án, az Egyszülős Központ harmadik születésnapján adják át. A központ a jelöléseket a honlapján várja.

Az Egyszülős Központ ismét meghirdette pályázatát a Páratlan szülő díjra
Fotó: Pixabay

A Páratlan szülő díj a Családbarát Magyarország támogatásával valósul meg – írták.

A budapesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Azóta a központ több mint hetven féle szolgáltatásával csaknem 14 ezer egyszülős családot ért el.

Magyarországon ma több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma mintegy 300 ezer – közölte a központ.

A borítókép illusztráció

Szerelmes Kalandtúra a házasságok és párkapcsolatok erősítéséért

A házasságok és párkapcsolatok erősítése a célja a Szerelmes Kalandtúrának, melyet több hazai településen, köztük Keszthelyen is megrendeznek. Idén a járvány miatt korlátozottak a lehetőségek, de az ötletek tárháza most is széles.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.