Az otthoni szépségápolásban is rengeteget segíthet a kávé

Szem alatti sötét karikák? Fakó hajtincsek? Narancsbőr? Többek között ezekre a problémákra is kipróbálhatod a kávét.

Forrás: dietaesfitnesz.hu2020. 09. 18. 22:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak inni lehet, de a bőrnek és a hajnak is nagyon jót tesz a szépítő kávé. Magát az italt, valamint a kávézaccot is használhatod, ha ragyogóbb hajfürtöket és frissebb arcbőrt szeretnél.

SZEBBÉ VARÁZSOLJA AZ ARCBŐRT

Mindössze két természetes összetevőre van szükséged ahhoz, hogy eltávolítsd bőrödről a szennyeződéseket: az antioxidánsokban gazdag kávéra és a zsírsavakban, vitaminokban gazdag olívaolajra. Keverj össze 2 evőkanál olívaolajat 2 evőkanál kávézaccal, és finoman masszírozza a keveréket az arcbőrödbe, elkerülve a szem környékét. Várj fél percet, majd nedves törlőkendővel távolítsa el a maradékot.

ÉLÉNKEBB BARNA HAJSZÍN

A barna hajnak ragyogó fényt ad – vegyi anyagok használata nélkül. A haj hosszától és mennyiségétől függően keverj bele 1-2 teáskanálnyi kávét egy diónyi kondicionálóba, és vidd fel a frissen mosott hajadra. Hagyd rajta 5 percig, majd alaposan öblítsd le langyos vízzel.

Fotók: Pexels

MEGTISZTÍTJA A HAJAT

2-3 hetente a fejbőrre és a hajra is ráfér némi mélytisztítás. Ehhez masszírozz 1-2 evőkanál kávét a fejbőrödbe az ujjbegyeiddel legalább 1 percen át, majd alaposan öblítsd ki és mossa meg a hajadat a szokásos módon. Bónusz: a koffeinnek köszönhetően a hajnövekedés is gyorsulhat egy kicsit.

LÁGYÍTJA AZ AJKAKAT

A repedezett, száraz ajkakon nem mutat jól sem a rúzs, sem a szájfény. Keverj össze 1/2 teáskanál kávézaccot 1/2 teáskanál mézzel, majd a keverékkel dörzsöld át az ajkadat legalább fél percig. Utána nedves törlőkendővel távolítsd el a maradékot. Ezután vigyél fel tápláló, puhító ajakbalzsamot.

CSÖKKENTI A SZEM ALATTI DUZZANATOT

A szem alatti sötét karika, duzzanat gyakori probléma. Oka lehet genetikai adottság, allergia, folyadék-visszatartás és alváshiány. A szépítő kávé orvosolhatja a problémát! Tegyél hideg kávéba mártott vattapamacsot a szem alatti területre, hagyd hatni 10 percig, majd vegye le, és öblítse le a bőrt. A koffein gyulladáscsökkentő, érösszehúzó hatása gyors, eltünteti a puffadást, halványítja az elszíneződést is.

NARANCSBŐR ELLEN

Keverj össze egyenlő arányban kávézaccot és kókuszolajat, és masszírozd a cellulitra hajlamos területekbe. A koffein a masszírozással együtt serkenti a vérkeringést, ami feszesebb, ragyogóbb bőrt eredményezhet.

Tudtad?

A kávé jól jön akkor is, ha az orrod a sok szaglástól „elfáradt”. Ha parfümöket próbálsz, illatmintákat szimatolsz, vigyél magaddal egy kis elviteles pohárban kávét, és időnként szippants bele, hogy újra intenzívebb legyen a szaglásod.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.