Ez a legjobb dolog, ami káposztával történhet

Ez a sült káposzta recept lett nálunk a család új kedvence. A káposztalevelek elnyelik a fűszerek ízét, a külső levelek ropogóssá, a belsők pedig puhává sülnek. Lehet belőle ebéd vagy ízletes snack is. A másik jó dolog ebben a receptben, hogy összetevőket tartalmaz, amelyek nagy valószínűséggel kéznél is vannak – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 16. 18:45
null
Rendkívül egészséges is a káposzta Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt a sült káposztát szinte kötelező kipróbálni, míg tart a veganuary. Párosíthatjuk más étellel, így összeállíthatunk egy teljes étkezést.

Én salátát és krumplipürét készítettem mellé, ezzel gyorsan lerendeztem az ebédet és a vacsorát is.

Ugyan kinek ne lenne szüksége egy ilyen életmentő receptre egy zsúfolt napon? Én hálát szoktam adni értük, amikor még egy órám sincs főzni.

Használhatunk lilakáposztát is a recepthez, ugyanakkor a zöld káposzta a legjobb választás. Olyan káposztát keressünk, amely friss, ropogós, feszes és tömör. A másik fontos hozzávaló az olívaolaj, amellyel megkenjük a káposztaszeleteket.

Rendkívül egészséges is a káposzta
Fotó: Pexels

Végül pedig az egészet megszórjuk fűszerekkel, mint a só, a fokhagymapor, a paprika és a pirospaprika-pehely.

Hogyan készítsük el? Nagyon egyszerű. Csak vágjuk le a káposzta szárát, utána vágjuk korongokra. Egy káposztából négy korongot tudunk készíteni. Ezeket tegyük egy olívaolajjal kikent tepsire, utána kenjük meg a tetejüket is olívaolajjal. Fűszerezzük be, majd fordítsuk meg, és ismételjük meg a műveletet a másik oldallal is. Végül süssük meg 200 fokon. Ez körülbelül 25 perc.

Felszolgálhatjuk tésztaételek mellé, ehetjük önmagában, de főzhetünk mellé quinoát, bulgurt, kölest, árpát vagy rizst. Spenótos rizzsel például nagyon finom. De akár tofut vagy más zöldségeket is piríthatunk hozzá, esetleg tálalhatjuk valamilyen szósszal.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Töltött káposzta, pörkölt került a pécsi hajléktalanok asztalára

A Szent Egyed Közösség 1991-től működik a baranyai megyeszékhelyen, két pillére támaszkodik: imaközösség és egyben a szegények támogatója, segítője. Minden évben több elesett emberen, állami gondozott gyermeken, hajléktalanokon segítenek, év végén pedig egy közös vacsoraestet szerveznek számukra. Az idei évben ez a vírus miatt elmaradt, így úgy döntöttek, ők viszik ki az ajándékokat és az ünnepi ebédet a pécsi hajléktalanoknak.

Az ételt a kozármislenyi Két Szekér Fogadóban rendelte meg a közösség, több mint száz adag levest, töltött káposztát, pörköltet, savanyúságot. Az étellel megrakott autók a pécsi Felsőmalom utcai székhelyükről indultak a belváros, Meszes, Mecsek-oldal irányába.

A bama.hu munkatársai is beültek az egyik kocsiba, amely a kertvárosi Lőtér felé vette útját. Az első megálló egy fabódé volt, ahol mint mondták a Francia lakik. Onnan kapta a férfi a nevét, hogy beszél franciául, egyesek azt mondták Belgiumból érkezett, mások szerint Franciaországból. Vásárolt a Lőtéren egy kis földet és egy bódét.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.