Immunerősítéssel a daganatok elleni komplex védelemért

A daganatok kialakulásában sok tényező együttes hatása játszik közre, ezért a rák ellen komplexen, több fronton, a szervezet védekezőképességét erősítve érdemes küzdeni.

Forrás: dietaesfitnesz.hu2020. 08. 12. 22:45
null

A daganatok kialakulásában sok tényező együttes hatása játszik közre, ezért a rák ellen komplexen, több fronton, a szervezet védekezőképességét erősítve érdemes küzdeni.

Az immunrendszer erősítése a daganatos betegeknél különösen fontos, hiszen a szervezet saját védőbástyája nemcsak a kórokozókat, hanem a rosszul strukturált sejteket is felismeri és eltakarítja. Az immunterápia alapjairól és módszereiről kérdeztük dr. Balaicza Erika belgyógyász főorvost, biológiai tumorterapeutát. Az immunterápia mellett a rák elleni küzdelem fontos lépése az életmódváltás, így az étkezés szokások megváltoztatása is!

Csökkent védelem

– Ha nagyon gyenge az immunrendszer, ez a felismerő és eltakarító funkció nagymértékben romlik, a szervezet regenerálódóképességével együtt – mondja Dr. Balaicza Erika. – A csökkent immunitás hátterében állhat például a vitamin- és vashiány, de a kevés mozgás és a nem megfelelő folyadékbevitel szintén okozhatja. Hatásukra oxigénhiányossá válik a szervezet, az oxigénhiány pedig elősegíti a rosszul strukturált, daganatos sejtek kialakulását. Az egészségtelen táplálkozás, különösen a magas fehérje- és szénhidráttartalmú ételek – sok hús, cukor – fogyasztása, valamint a stressz szintén negatív módon befolyásolja az immunrendszer működését. Ha a degenerációs tendencia felerősödik, a rossz struktúrájú sejteket az immunrendszer már nem tudja kiiktatni, így azok elszaporodnak. A kialakult tumort mielőbb el kell távolítani, és lényeges javítani a védekezőképességet.

GYORSABB REGENERÁLÓDÁS

Az immunterápia – vagy más néven biológiai daganatkezelés – az alternatív, illetve komplementer gyógymódokban alkalmazott módszerek és természetes szerek, gyógynövények, vitaminok, enzimek, a sejtanyagcserét támogató vitamin- vagy aminosavszerű vegyületek használatát foglalja magába. A szakember tapasztalatai szerint azoknál a betegeknél, akiknél biológiai daganatkezelést alkalmaznak kiegészítő, illetve utókezelés céljából, csökkennek a klinikai módszerek mellékhatásai, gyorsabban regenerálódnak, és hamarabb felépülnek. Az immunrendszer támogatásával a daganat újraképződése és az áttétképződés is lassítható, megakadályozható.

A klinikai gyógyászatban is létezik immunterápia, mellyel a daganat által blokkolt immunrendszert aktivizálják.

Az e célból bevetett mesterséges immunterápiás szereknek köszönhetően javulnak az eredmények, kevesebb a mellékhatás, a betegség lefolyása kevésbé drasztikus, az érintettek éveket nyernek, és komfortosabb az életük.

KOMPLEX GYÓGYMÓD

– A daganat kialakulása összetett folyamat, ezért a gyógyításnak is komplexnek kell lennie – magyarázza dr. Balaicza Erika. – A biológiai immunterápia eljárásait és készítményeit mindig kombinálva használom, intervallumterápiában, három hónaponként váltogatva, hogy ne szokjon hozzájuk sem az immunrendszer, sem a daganatsejtek. A beteg aktuális állapotától, a vérképétől és a daganattól függ, hogy adott esetben mit alkalmazok.

AZ IMMUNTERÁPIA MÓDSZEREI

A biológiai tumorterápiával foglalkozó szakembernek ma már számos módszer áll a rendelkezésére. Íme, közülük néhány:

  • Léteznek fagyöngyből készült immunerősítő, daganatellenes injekciók, amelyeket Németországból és Ausztriából lehet beszerezni. Kiegészítő kezelésként nagyon hatékonyak.
  • A magyar fejlesztésű hipertermia szintén fokozza az immunrendszer aktivitását. A módszer lényege, hogy a megemelt hőmérséklet hatására a hőlabilis tumorsejtek elpusztulnak. Jelenleg német nyelvterületen és Amerikában alkalmazzák.
  • Nagyon hatékony immunerősítő módszer a sajátvér-terápia. Elsősorban a német nyelvterületen használják.
  • Az oxigénnel dúsított saját vér UV-C-fénnyel besugárzása és a szervezetbe való visszajuttatása az ún. hematogén oxidációs terápia. Fokozza a sejtek energiatermelését, támogatja az immunrendszer munkáját.
  • Nagymértékben javítja a szervezet oxigénellátását az Ardenne-féle oxigénterápia.
  • Akupunktúrával ugyancsak megszüntethető a szervezet energiahiányos állapota.
  • Az immunrendszer hatékonyan erősíthető a baktériumflóra helyreállításával, továbbá vitaminokkal, nyomelemekkel és növényi antioxidánsokkal. A sejtek energiatermelésében részt vevő Q1- és Q10-koenzim gátolja a degeneratív folyamatokat, csakúgy, mint a növényi immunerősítő Echinacea és a lapacho.
  • TELJES ÉLETMÓDVÁLTÁS

    A kutatások szerint a rák kialakulásához nagymértékben hozzájárul az egészségtelen életmód, főként a helytelen táplálkozás, ezért a rossz szokások megváltoztatása elengedhetetlen a gyógyuláshoz.

    – Természetesen lényeges felkutatni a betegség mögött meghúzódó lelki okokat is. A legfontosabb azonban az élni akarás, a megküzdés vállalása, ami minden gyógyszer hatását felülmúlja – hangsúlyozza dr. Balaicza Erika.

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.