Kiderült, hogy mennyi Bentley-t adnak el Magyarországon

A brit luxusmárka világszerte figyelemre méltó sikereket könyvelhet el.

2023. 12. 10. 14:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bentley Budapest értékesítési vezetője szerint XI. kerületi szalonjuknak kiváló magyar ügyfélköre van, ezért nem is adnak el külföldre. Riedl Tamás a márkakereskedés fennállásának ötödik évfordulóján rendezett ünnepségen elmondta, hogy több mint száz elégedett vevőjük használja itthon az általuk értékesített autókat, és ez csak nőni fog a jövőben – írta a Világgazdaság. A cikk szerint jelenleg több mint háromszáz Bentley-tulajdonos van Magyarországon.

A brit luxusmárka világszerte figyelemre méltó sikereket könyvelhet el, miután 2023 első fél évében hétezer autót értékesítettek, ezzel pedig 390 millió eurós nyereséget könyvelhettek el, amely a második legmagasabb eredmény a 2022-es 15 ezres darabszámot követően. 

A márka szekerét elsősorban a Bentayga névre keresztelt modellje tolja, amely immár a globális eladásainak a 44 százalékát teszi ki, de a Continental GT, valamint a Flying Spur is nagy népszerűségnek örvend. Legfontosabb piaca egyértelműen az Egyesült Államok (29 százalékos részesedés), amelyet Kína és Európa követ. Egy normál, rövid tengelytávú Bentayga körülbelül kétszázezer dollárba, majdnem 71 millió forintba kerül.

A teljes cikk itt olvasható:

https://www.vg.hu/auto/2023/12/megtudtuk-mennyi-bentley-t-adnak-el-magyarorszagon#google_vignette

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bentleymedia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.