Az energiahatékonyság válik az elsődleges szemponttá

A magyar építőipar, a kkv-k megrendelésállománya és hazánk energiaszuverenitása is nő a törvénymódosítás nyomán.

Magyar Nemzet
2020. 11. 11. 16:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több pozitív hozadéka lehet az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer bevezetésének, ezekről Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára tájékoztatott közleményben, az egyes energiahatékonysági törvényeket módosító javaslat benyújtását követően.

A jövőben az energiahatékonyság elvének kell érvényesülnie a kormányzati energiapolitikai tervezés, a szakpolitikai és beruházási döntéshozatal során. A törvényjavaslat a Magyarország Nemzeti energia- és klímatervében rögzített energiahatékonysági kötelezettségi rendszer létrehozását célozza. A szennyező fizet elve alapján 2021-ben vezetendő be, és

piaci alapra terelheti az energiamegtakarító beruházásokat azokon a területeken, amelyek a legtöbb energiát használják fel, és amelyeknél ezért a legnagyobb mértékben javítható az energiahatékonyság.

A célok a piaci szektor bevonásával, az energiát értékesítő társaságok közös tehervállalásával valósulnak meg. A következő években energiahatékonyság-javító intézkedések sorát kell végrehajtaniuk az arra kötelezett vállalatoknak. Az energiahatékonysági beruházások végrehajtásával

a hazai építőipar, a magyar kis- és középvállalkozások megrendelésállománya nő. A fejlesztések kedvező hatásait a vállalati és a lakossági végfogyasztók is élvezhetik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.