Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 20., vasárnap, Rafael napja
HÍR TV - CIVIL KÖRMi kaptuk a legmegátalkodottabb baloldalt
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/a-kulturalt-kozlekedes-eleteket-menthet-9778583/

A kulturált közlekedés életeket menthet

Már hetedik éve hívja fel a figyelmet a kulturált közlekedésre a Közlekedéstudományi Egyesület a partnereivel együtt májusban.

– Tavaly kevesebben haltak meg közúti balesetben, mint az ötvenes évek óta bármelyik évben, pedig csak személyautóból tízszer több jár az utakon. A kormány elsősorban a hálózatok folyamatos bővítésével, az infrastruktúra műszaki állapotának a javításával cselekszik a biztonságosabb közlekedésért. A többi főként rajtunk, járművezetőkön, kerékpárosokon, gyalogosokon múlik. És ez a többi elég sok: tízből kilenc közúti baleset oka az emberi tényező, a közlekedők felelőtlensége, mulasztása, vezetéstechnikai hibája. A közlekedési kultúra napja idén is a megfontolt, felelős magatartás túlzás nélkül életmentő szerepére emlékeztet bennünket – mondta Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a közlekedési kultúra napja alkalmából, amit május 11-én tartanak.

A kezdeményezés fő célja az, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a közlekedésben nem egyedül, hanem kölcsönösen, partnerként figyeljünk mindenkire
Fotó: Bach Máté

– A közlekedésbiztonsághoz a közlekedési kultúrán, a kulturált közlekedéshez a közlekedés szeretetén keresztül vezet az út. Az ember életritmusához szervesen kapcsolódik a közlekedés, a táplálkozás, az alvás után a legfontosabb elem, ami összeköti a tevékenységeinket. A testi és lelki egészségünk része a stresszmentes és biztonságos közlekedés. Az immár hetedik éve útjára indított kezdeményezésnek főként ez a célja, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét arra, hogy a közlekedésben nem egyedül, hanem kölcsönösen, partnerként figyeljünk mindenkire, és valóban örömforrásként éljük meg az utazást – mondta Bíró József, a Közlekedéstudomány Egyesület társelnöke, a közlekedéstudományi tagozat elnöke, a Közlekedési kultúra napja nevű kampány alapítója, aki azt is szeretné, hogy ezen a napon a közlekedési szakmákban dolgozóknak is jusson a figyelemből és tiszteletből, hiszen az életünket bízzuk rájuk.

A járványhelyzet miatt az idén is főként online aktivitásokkal és pályázatokkal készülnek a szervezők, szavazni lehetett az Év kerékpárútja, az Év körforgalma, az Év hídja, az Év Kresz-parkja, az Év társadalmi felelősségvállalása pályázatára, az Év közlekedési kiadványára, az Év közlekedésbiztonsági fotójára. A Kisművész pályázaton az általános és a középiskolások rajzait, videóit várták közlekedési témákban. A szervezők a május 11-i esemény nyitórendezvényét és a konferenciákat is online tartják.

 

 

 

 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Szenzációs bravúr

Frissítve
A magyar válogatott pontot szerzett a világbajnok ellen! + videó
Fiola Attila góljára a szünet után Antoine Griezmann válaszolt, a csapat keményen megdolgozott a döntetlenért.

Demokráciák demokráciája

Íme a hét tézis, melyekkel a kormány hozzájárul az EU jövőjéről szóló vitához
A májusban megindított összeurópai disputához Orbán Viktor miniszterelnök hét tézist fogalmazott meg.
Bajban a spanyolok, Lewandowski gólja lengyel pontot ért
Morata elhalkította a kritikusokat, de elnémítani nem tudta őket, megint a lábában maradt a győzelem.

Poszt-trauma

Elszabadult az őrület a Városházán
Hamarosan eljön az a pillanat, amikor a többség megunja, hogy egy emberkísérlet részeseként a bolondot járassák vele.

Poszt-trauma

Havas Henrik kulturálatlanul véleményezi a kultúrát
Mi maradt a maga által szélesnek titulált műveltségéből?

Poszt-trauma

Karácsony díszdoktorsága a Fudan Egyetemen
Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt inkább választja a NER-be való belesimulást, mint a baloldali durcázást.

Aktuális

Alkoholfogyasztás – Heti hét korsó sör is káros lehet?
A vizsgaidőszak végén és a nyár elején nem szerencsés féktelenül belevetni magunkat az éjszakába.

Fricz Tamás blogja

Felelősek vagyunk Gyurcsány Ferenc miatt
Gyurcsány azért van még mindig itt, mert hagytuk és engedtük, hogy itt maradjon.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!