Adományozza a fertőtlenítőjét a Mol

A társaság hatszáz liter kéz- és felület-fertőtlenítőszert juttatott el az Országos Onkológiai Intézethez.

Magyar Nemzet
2020. 04. 22. 19:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adományként juttat mintegy tizenötezer liter fertőtlenítő készítményt önkormányzatoknak, civil és egészségügyi intézményeknek a Mol.

Szerdán hatszáz liter kéz- és felület-fertőtlenítőszer jutott el az Országos Onkológiai Intézethez.

– A daganatos betegek ellátása teljesen zavartalan, ugyanakkor rendkívül fontos, hogy – hasonlóan az időskorú honfitársainkhoz – különösen óvjuk őket, ennek pedig alapvető feltétele a fertőtlenítési szabályok megszigorítása – mondta Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa.

– Az intézetben a korábbinál jóval nagyobb mennyiségű felület- és kézfertőtlenítőt használunk fel, ezért rendkívül jól fogjuk tudni hasznosítani a készítményeket.

Az adomány is hozzájárul annak fenntartásához, hogy a mai napig az intézetben egyetlen beteg vagy kolléga sem fertőződött meg az új típusú koronavírussal – jelentette ki a főorvos.

– Az elmúlt hetekben már több mint félmillió liter fertőtlenítőt szállítottunk ki az Operatív Törzzsel közösen meghatározott stratégiai intézményeknek, a héten pedig újabb félmillió liter jut el rendeltetési helyére, elsősorban a kórházaknak – tette hozzá Vida Szabolcs, a Mol-Lub ügyvezető igazgatója.

A Mol április elején kéz-, illetve felületfertőtlenítő szert adott át többek között a százhalombattai, az ercsi, valamint a tiszaújvárosi önkormányzatnak. Számos oktatási intézmény is kapott Hygit. A társaság további mennyiséget adományoz a közeljövőben a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak és a Magyar Vöröskeresztnek is, amely két szervezetet egyébként is hosszú ideje támogat. A Mol azt is tervezi, hogy határon túli magyar szervezeteknek is ingyenesen juttat a saját gyártású fertőtlenítőből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.