Bevált a jegybank kötvényprogramja a 4iG-nek

A tőzsdén megerősítették, hogy a kötvénykibocsátásból származó forrást a cég hazai és régiós expanziójához kívánják felhasználni.

Magyar Nemzet
2021. 03. 26. 8:09
null
Az eredmény mögött a társaság organikus és akvizíciókkal támogatott fejlődése áll
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeres kötvényaukciót tartott minősített befektetőknek a 4iG Nyrt. a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjában – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Eszerint a felajánlott mennyiség névértéken 15 milliárd forint, a benyújtott összes ajánlat pedig 15,45 mil­liárd forintot ért el.

A tőkepiaci vállalat az ajánlatokat elfogadta, ezzel az auk­ción összesen 15,45 milliárd forint forráshoz jutott.

Kezdeményezik a kötvények regisztrációját az Xbond kereskedési rendszerben Fotó: 4iG

A tőzsdén olvasható: az aukció eredményeként a kibocsátandó, tízéves futamidejű, 2,73 százalékos átlaghozamú vállalati kötvények március 29-én kerülnek forgalomba. A sikeres ügyletben befektetési szolgáltatóként az OTP Bank, jogi tanácsadóként pedig az Oppenheim működött közre.

A 4iG felidézi, hogy idén februárban teljesítette a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjában szereplő feltételeket. Ehhez a szükséges vizsgálatot végző Scope Ratings az informatikai vállalatot kibocsátóként BB–/stabil, a társaság adósságkitettségét pedig BB–kategóriába sorolta. A hitelminősítés során a független, német központú intézet a 4iG a magyar informatikai piac kulcsfontosságú szegmenseiben betöltött stabil helyzetét vette figyelembe.

Stabil a cég adósságkitettsége a független hitelminősítő cég szerint Fotó: 4iG

Megerősítették: korábbi vállalásuk szerint a kötvénykibocsátásból származó forrást a 4iG hazai és régiós expanziójához kívánják felhasználni. Ekképpen a kibocsátást követő kilencven napon belül kezdeményezik a kötvények regisztrációját a hazai tőzsde által működtetett Xbond multilaterális kereskedési rendszerben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.