Emelkedés és iránykeresés várható a tőzsdén

Forrás: MTI2019. 10. 14. 10:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iránykereséssel, emelkedéssel indulhat a kereskedés hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, a Budapesti Értéktőzsdén hétfőn alapvetően a nemzetközi hatások érvényesülhetnek, a nap elején pozitív nyitás várható.

A Concorde elemzője felidézte, hogy pénteken az amerikai piacok jelentős emelkedéssel zártak a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalásokat követően, ez a lendület vélhetően kitart a hétfői ázsiai kereskedésben is, ahol emelkedtek az indexek hétfőn reggel.

Jelentősebb makroadatközlés hétfőn nem várható, ezért a hírfolyamokra érdemes figyelni, a Brexit-tárgyalásokkal kapcsolatos fejlemények a héten uralhatják a híreket, és befolyásolhatják a kereskedést – tette hozzá Kocsis Márió.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek hétfőn küldött kommentárja szerint a pénteki jelentős emelkedés után hétfőn iránykereséssel indulhat a kereskedés, a befektetők értékelik a vasárnapi önkormányzati választás eredményét, a nemzetközi hangulat is vegyes képet mutat.

Az Equilor vezető elemzője emlékeztetett arra, hogy pénteken az OTP volt a nyertes a kereskedésben, ha folytatódna a banki papír emelkedése, akkor 13 250 forintig nem ütközik ellenállásba, míg csökkenés esetén a 12 800 forintnál lévő támasz állíthatja meg a részvényt.

A Mol akár 2905 forintig erősödhet, ha romlana a hangulat, akkor a 2800 forintos szintre érdemes figyelni. A Richter várhatóan a 4774 forintos támasz és 4900 forintos ellenállási pont közötti sávban maradhat, míg az utóbbi időben enyhén emelkedő Magyar Telekom egy szűk sávba szorulhat, 443 és 450 forint közé – írja Török Lajos elemzésében.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 866,21 pontos, 2,19 százalékos emelkedéssel, 40 332,56 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 8,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 46 forinttal, 1,63 százalékkal 2874 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 400 forinttal, 3,19 százalékkal 12 930 forintra nőtt, forgalmuk 5,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 445 forintot ért, forgalma 220,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 80 forinttal, 1,69 százalékkal 4820 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.