Jövő szerdától lehet pályázni konvektorcserére

A készülékcserék csak képzett szakemberek bevonásával történhetnek, hiszen az előírások betartásának tétje a családunk és a magunk biztonsága.

2019. 05. 19. 8:45
null
A teljes fűtési rendszer korszerűsítése is támogatható Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervezettnél két nappal később, 2019. május 22-én 10 órakor kezdődik a pályázatok benyújtása az Otthon melege program (OMP) földgázüzemű konvektorok és fűtési rendszerek csere alprogramjára – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amely a módosításról a személyijövedelemadó-bevallások benyújtásának zavartalansága miatt döntött.

A 2018. évi szja-bevallás határnapja 2019. május 20., és korábban ugyanerre a napra hirdette meg a tárca az OMP soron következő energiahatékonysági pályázatának megnyitását. A benyújtás időpontján kívül más pályázati feltétel nem változott. A kétmilliárd forint keretösszegű alprogramban a teljes fűtési rendszer korszerűsítésére is lehet pályázni.

A támogatás maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek hatvan százaléka, akár 750 ezer forint is lehet. A kétnapos halasztásról azokra a pályázókra gondolva döntött a tárca, akik az utolsó pillanatra hagyják adóbevallásuk véglegesítését az ügyélkapun, így őket azon a napon több adminisztrációs feladat nem terheli, több idejük marad a sikeres pályázat összekészítéséhez – amelyet szintén az ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani.

A teljes fűtési rendszer korszerűsítése is támogatható
Fotó: Katona Vanda

Az elektronikus pályázati rendszerrel, a pályázatkezeléssel kapcsolatos kérdésekben az NFSI Nemzeti Fejlesztés és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán kérhető segítség – tájékoztatott a tárca. Az alprogramban legkésőbb augusztus 30-án lehet majd benyújtani az igényléseket.

A földgáz felhasználását törvény, a berendezések létesítését és módosítását rendelet szabályozza. A készülékcserék csak képzett szakemberek bevonásával történhetnek, hiszen az előírások betartásának tétje a családunk és a magunk biztonsága – figyelmeztetett korábban Versits Tamás, a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesületének elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.