Kezdődik a balatoni süllőfészkek telepítése

A süllőfészek kihelyezése több napig is eltarthat,  üteméről a halgazdálkodási társaság honlapján olvashatunk napi tájékoztatást.

2021. 03. 20. 18:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombat reggeltől a Balaton több pontján is feltűnnek a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. hajói, mivel megkezdődik az elsősorban süllők ívását elősegítő műfészkek kihelyezése – áll a siófoki székhelyű cég honlapján. A hajók a siófoki kikötőből indulva Tihany és Balatonvilágos, Keszthely felől pedig Balatonberény és Fonyód partjai felé szállítják a fészeksorokat, amelyek helyét biztonsági okokból sárga bójákkal fogják megjelölni. A süllőfészek kihelyezése több napig is eltarthat, üteméről a halgazdálkodási társaság honlapján (Balatonihal.hu) olvashatunk napi tájékoztatást. A süllő (Sander Lucisperca) a Balaton jellegzetes, őshonos ragadozója, a horgászok egyik legkedveltebb halfaja. Húsa szálkamentes, a halgasztronómia egyik legkedveltebb alapanyaga. A Magyar Haltani Társaság 2020. évi internetes szavazásán elnyerte az év hala címet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.