Magyarországon rendezik a rangos európai főzőversenyt

A Bocuse d’Or – Európa kiemelkedő gasztronómiai eseményeként – az egyik legnagyobb turisztikai reklámot is jelenti hazánknak.

Magyar Nemzet
2021. 07. 30. 11:49
null
Egy vegán tálat és egy húsételt készített a csapatunk Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország újabb nemzetközi esemény házigazdája lesz: 2022 márciusában otthont adunk a Bocuse d’Or európai döntőjének. A zsűri tagjai Budapesten választják ki azokat a séfeket, akik csapatukkal részt vehetnek a 2023-as lyoni világdöntőn – közölte pénteken a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Ez azt jelenti, hogy

Európa legkiválóbb séfjei 2016 után ismét hazánkban találkoznak,

amely eseményen húsz ország képviselője versenyez egymással, hogy kvalifikálják magukat a világdöntőbe. A budapesti európai döntő során a nagyközönség ismét megismerheti a hazai alapanyagokat, ami az MTÜ szerint páratlan lehetőség arra, hogy megerősítsük pozíciónkat a világ kulináris térképén.

A Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny 2019. január 28–29-i lyoni világdöntőjére készülő magyar csapat tagjai (balról): Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, Segal Viktor coach, Pohner Ádám séf és Csillag Richárd commis (segítő)
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Bocuse d’Or, Európa legrangosabb főzőversenyeként, az egyik legnagyobb turisztikai reklámot is jelenti Magyarországnak. Olyan élményekkel gazdagítja az ide látogatókat, amelyekért a jövőben visszatérnek majd.

A rendezvény egy újabb segítség a bajba került budapesti turizmus újraindításában.

Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómiai élet jelentős fejlődésen ment keresztül, nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket hozott – állapította meg az ügynökség, megjegyezve, hogy minden esély megvan rá, hogy Széll Tamás győzelme után a hazai versenyen újabb magyar mutatkozzon be az európai mezőnyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.