Pleschinger Gyula marad a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke

A Magyar Közgazdasági Társaság pénteken újabb 3 évre Pleschinger Gyulát, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának tagját választotta elnöknek – közölték az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 05. 15. 16:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem változott a szervezet főtitkárának személye sem, a tisztséget Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója a harmadik elnökségi ciklusban töltheti be ezt a posztot.

A pénteki tisztújítás egyhangú döntése alapján a 22 fős elnökség új tagja Baksay Gergely, az MNB Költségvetési és Versenyképességi Elemzések Igazgatóságának vezetője, Baráth Etele, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság tagja, Molnár József, a Mol Nyrt. vezérigazgatója és Selmeczi-Kovács Zsolt, a Giro Zrt. vezérigazgatója.

A 126 éves Magyar Közgazdasági Társaság az egyik legnagyobb múltú szakmai és tudományos szervezet Európában. A társaságnak csaknem 3200 tagja, 24 szakosztálya, és 17 megyei szervezete van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.