Repülőrajtot vett a Hunguest Hotel Sóstó

Több idegenforgalmi szakembert is hazacsábított külföldről a belföldi turizmusban piacvezető magyar hotellánc legújabb szállodája. A nyíregyházi Hunguest Hotel Sóstó magas töltéssel indul már az első teljes hónapjában, az év végi ünnepekre pedig speciális, téli ajánlatokkal készül a négycsillagos hotel. A gasztronómiában a helyi ízekre és a szezonalitásra egyaránt ügyel a menedzsment, a kínálatban megjelennek az újragondolt, tájjellegű ételek is. Nyíregyháza legkomplexebb szolgáltatást nyújtó szállodáját dr. Kovács Ferenc, a város polgármestere és Hülvely István, az Opus Global Nyrt. érdekeltségében működő Hunguest Hotels vezérigazgatója adta át ünnepélyesen.

2019. 11. 19. 13:30
null
A Hunguest Hotel Sóstó is várja május elejétől a vendégeket
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sóstói Advent, Karácsony Sóstón és Sóstói Szilveszter. Az év végi ünnepkörre szabott csomagokat kínál decemberben Nyíregyháza legújabb szállodája, a Hunguest Hotel Sóstó. A vendégek fürdőköpenyben sétálhatnak át az Aquarius Élmény- és Parkfürdőbe, a belépőjegy árát valamennyi szállodai csomag tartalmazza. A családok számára további vonzerőt jelent a hotel gyermekszigete és az egész évben nyitva tartó állatkert, a Sóstó ZOO, amely mindössze néhány perc sétára található a szállodától. A kulináris élvezetekről a Svájcból hazatért executive chef gondoskodik, aki küldetésének tartja, hogy a tájjellegű ízek megjelenjenek a szálloda gasztronómiai kínálatában. Az étlapon a szatmári kötött tésztaleves, a lapcsánka, a szabolcsi alma és a milotai dió egészíti ki a nemzetközi konyha fogásait.

„Nyíregyházán a Hunguest Hotels szállodalánc új tagja nyújtja a legkomplexebb idegenforgalmi szolgáltatást mind a családi, mind pedig a konferenciaturizmusban. A séfünk 13 Gault&Millau-pontot ért el abban a svájci étteremben, ahonnan hazatért. Az ő példája is igazolja, hogy a minőségi magyar vendéglátás olyan kihívást és vonzó karriert jelenthet, amelyért érdemes hazatérni.” – hangsúlyozta az ünnepélyes megnyitón az Opus Global Nyrt. érdekeltségében működő Hunguest Hotels vezérigazgatója, Hülvely István. A négycsillagos Hunguest Hotel Sóstó október 25-én, az őszi szünet első napján nyitott, és a vakáció napjaiban már 75%-os foglaltságot is elért. Az üzemeltető szállodalánc a továbbiakban közel 20 ezer vendégre számít éves szinten, ami 60-65%-os kihasználtságot jelent. A novemberi számos teltházas nap elsősorban a konferenciaturizmust kiszolgáló, 200 fős, szekcionálható rendezvényteremnek köszönhető.

Az ünnepélyes megnyitón leplezték le Kégly Szeréna emléktábláját a szálloda konferenciaterme előtt. A nyíregyházi születésű Kégly Szeréna az I. világháború alatt önkéntes ápolónővérként tevékenykedett. A hadiárvák és szegény családok nemes lelkű támogatója volt, ő szervezte és vezette a szegény sorsú gyerekek sóstói üdülőtáborát. Emlékét sokáig a jelenlegi szálloda területén egykor álló „Szeréna-lak” őrizte.

A Hunguest Hotel Sóstó a megyei jogú városok fejlesztését célzó Modern Városok Programban épült fel. A 4 milliárd forintos idegenforgalmi beruházást Magyarország Kormánya több mint 3 milliárd forinttal támogatta. A belföldi turizmusban piacvezető szállodalánc közbeszerzési pályázaton nyerte el 10+5 évre a wellness- és konferenciahotel üzemeltetését. A tendert a szálloda tulajdonosa, Nyíregyháza MJV Önkormányzata írta ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.