Segítség a babát váróknak az online kalkulátor

Ha az érdeklődő már tisztában van a személyre szabott konstrukció részleteivel, azt is ellenőrizheti, hogy teljesíti-e a támogatott hitel feltételeit.

Magyar Nemzet
2019. 05. 24. 13:30
happy pregnant woman with big tummy at home
happy pregnant woman with big tummy at home Fotó: lev dolgachov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét eleje óta ingyenes babaváróhitel-kalkulátor segíti mindazokat, akik fel szeretnék venni a tízmillió forintos, államilag támogatott babaváró kölcsönt. A Bank360 pénzügyi tervezésben irányt mutató programja segítségével a fiatalok pontosan ki tudják számolni, hogy mikor mennyi pénzt kell visszafizetniük, mekkora támogatást kaphatnak, ha egy, két vagy három gyermeket terveznek.

Ahhoz, hogy az érdeklődő megtudja, mennyi pénzt kell visszafizetnie, mind-össze négy adatra van szüksége: az igényelni kívánt összeg nagyságára, a futamidőre, az igénylés tervezett dátumára és a gyermekek tervezett születési dátumára. A számításból a családalapítók megismerhetik és követhetik, hogyan alakul a törlesztőrészlet, az aktuális tőketartozás a futamidő során, és mekkora lesz a teljes visszafizetendő összeg. Az is kiderül, hogy a jelenlegi mutatók alapján milyen mértékű lesz az a támogatás, amelyet 120 napon belül vissza kell fizetniük, amennyiben nem érkezik gyermek a családba a meghatározott öt éven belül. Egy-egy téves kalkuláció miatt a számítások szerint akár 8-8,5 millió forintot is lehet veszíteni.

Ha az érdeklődő már tisztában van a személyre szabott konstrukció részleteivel, azt is ellenőrizheti, hogy teljesíti-e a támogatott hitel feltételeit. A Bank360 és az Erste Bank közösen dolgozta ki a Magyar Közlönyben megismert feltételek alapján a szintén ingyenes, úgynevezett teljes körű jogosultság-ellenőrzőt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.