Senkit nem tántorít el a felújítástól a járvány

A következő egy év során a lakásállomány mintegy 12 százalékán végezhetnek felújítási munkálatokat.

2020. 06. 02. 11:30
null
Budapest 20171125 Panel, lakótelep, lakásfelújítás, szigetelés, klíma Fotó: FOLDI D. ATTILA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte nem változtak a lakosság rövid távú lakásfelújítási és korszerűsítési tervei, ami a koronavírus-járvány romboló hatását tekintve nagyon kedvező fejlemény – olvasható a GKI és a Masterplast májusi felmérésében. A következő egy év során a magyar lakásállomány mintegy 12 százalékán végezhetnek felújítási munkálatokat. A családi házak akár 14 százaléka lehet érintett, a társasházi lakások tizede eshet át korszerűsítésen. A saját forrás szerepe a legfontosabb, a felújítást tervezők háromnegyede használja fel saját megtakarításait. Csaknem minden negyedik felújításra készülő család nyúlna hozzá lakás-takarékpénztári megtakarításához, és lényegében minden ötödik bankhitel felvételét jelezte. Emellett minden hetedik lakásfelújításnál szerepet kap valamilyen állami támogatás.

Ha e tervek megvalósulnának, akkor egy éven belül mintegy 450 ezer lakáson végezhetnek kisebb-nagyobb munkálatokat. Budapesten a megkérdezett háztartások 11, a megyeszékhelyeken kilenc, az egyéb városokban 14, a községekben 12 százaléka készül felújításra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.