Technikusokkal bővülhet a Bahart flottája

2019. 10. 21. 10:22

Biztató eredménynek tekinti a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) vezérkara, hogy nemrégiben befejezte tanulmányait és megkapta bizonyítványát az országban másodikként Siófokon indított hajózásitechnikus-képzésben részt vett tizennégy fiatal.

A Bahart és a Siófoki Szakképzési Centrum (SSZC) vezetői tavaly jelentették be, hogy – igazodva a balatoni turizmus munkaerőigényéhez – első lépésként érettségire épülő hajózásitechnikus-képzést indítanak. Ez a döntés beletartozik a Bahart középtávú stratégiájába, amely szerint a hajózási társaság és a siófoki intézmény folyamatosan biztosítja a munkavállalói állomány, így a hajósok folyamatos képzését.

Emlékezetes: Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a Bahart 6,6 milliárd forintos tőkeemelésének bejelentésekor a balatoni flotta tíz éven belül történő teljes megújítását és új személyszállító hajók forgalomba állítását jelölte meg legfontosabb feladatként. Márpedig ehhez több, jól képzett fedélzeti szakembergárdára van szükség a Bahart menedzsmentje szerint.

Kollár József vezérigazgató kijelentette: a hajózási technikus végzettséget szerzett fiatalok szorgalmuktól, tehetségüktől és a lehetőségektől függően öt-tíz év eredményes munka után akár egy hajó parancsnoki hídjára is kerülhetnek.

Hamarosan ismét kezdődik a nyolc hónapos, elméleti és gyakorlati oktatásból álló technikusképzési kurzus, ezzel együtt Szamosi Lóránt, az SSZC kancellárja azt szorgalmazza, ne csak érettségire épülő legyen ez a képzés, hanem épüljön be a siófoki intézmény négyéves alapképzési kínálatába is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.