Tihanyi zarándoklatra is mehetnek a diákok

Magyar Nemzet
2020. 01. 17. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új útvonalakkal és új táborhellyel bővül idén a Vándortábor program, amelynek során huszonnégy útvonal várja azt a mintegy 13 ezer felső tagozatos és középiskolás gyereket, akik idén nyáron gyalog, kerékpárral vagy vízen fedezik fel Magyarország tájait, kulturális örökségét. Erről csütörtökön Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos beszélt a sajtónak.

Felidézte, idén már negyedik alkalommal szervezi meg a táboroztatást az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda, partnerségben az Országos Erdészeti Egyesülettel, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel, a Magyar Kajak-kenu Szövetséggel és a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciájának Irodájával.

A turnusonként egyhetes nyári táborokra január 27-től már várják a jelentkezéseket. Érdemes számításba venni, hogy a lehetőség nagyon kedvező: a programon való részvétel idén 28 ezer forintba kerül, ami a diák minden költségét fedezi: szállást, étkezést, belépőjegyeket, illetve a kerékpárosok sisakot és láthatósági mellényt, illetve biciklit is kapnak, míg a vízi vándoroknak hajót és mentőmellényt biztosítanak.

Tavaly 11 ezer magyar diák vett részt a programban, idén 13 ezer résztvevőre számítanak. A vándortáborok ezen a nyáron kilenc erdőgazdaságot, illetve túraútvonalat érintenek, míg a vízen hét útvonal közül választhatnak a résztvevők: Szigetköz, Tokaj környéke, Dunakanyar, az Alsó-Dunán, a Felső-Tiszán és a Körösök vidékén. Újdonságként jelentették be, hogy immár ifjú zarándokoknak is szerveznek tábort, ahol a gyerekek Tihanytól Pannonhalmáig mintegy 100 kilométeres túrát tehetnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.