Tízmilliárdok a falvak óvodáinak, iskoláinak a felújítására

A Magyar falu program hat pályázati kiírására 22 milliárd forintot biztosít a kormány.

Magyar Nemzet
2020. 08. 05. 11:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iskolai és óvodai felújításokra is nyíltak pályázatok szerdán a Magyar falu programban – tájékoztatta a Miniszterelnökség az MTI-t. Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos közleménye szerint iskolai tornaterem és tornaszoba fejlesztésére, óvodai sportterem és tornaszoba kialakítására, szolgálati lakás létrehozására, faluház külső és belső korszerűsítésére, valamint iskola- és óvodaépület felújítására nyújthatják be pályázataikat szerdától az 5000 vagy annál kevesebb lakosú települések önkormányzatai, önkormányzati társulások vagy tankerületi központok.

A kormánybiztos tájékoztatása szerint a Magyar falu program hat pályázati kiírására 22 milliárd forintot biztosít a kormány. A kistelepülések iskolai és óvodai tornaszobáinak fejlesztésére ötmilliárd forint, iskola- és óvodaépületek felújítására tízmilliárd forint áll rendelkezésre. A faluházak ötmilliárd forintból újulhatnak meg, kétmilliárd forint pedig közfeladatot ellátó személyek szolgálati lakásának létrehozására pályázható meg.

A pályázatokat a Magyar Államkincstár elektronikus felületén lehet benyújtani szeptember 4-ig, a nyertes pályázatokról hatvan napon belül döntenek. A Miniszterelnökség – a vidéki kistelepülések hátrányainak mérséklése és az életminőség javítása céljából – idén 22 pályázati kiírást tett közzé a Magyar falu programban – áll a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.