Több országgal is tárgyal Horvátország a határnyitásról

Rekordot döntött 2019-ben a Horvátországban nyaraló magyarok száma. Összesen 644 ezer honfitársunk töltött el csaknem 3,2 millió vendégéjszakát déli szomszédunk tengerpartján. Ez a rekord idén aligha dől meg, hiszen Horvátország is egyelőre az óvatos nyitás stratégiáját követi. Először azt jelentették be, hogy csak a gazdasági érdekeltség miatt, valamint halaszthatatlan személyes okokból érkező külföldiek léphetnek be. Majd két nappal ezelőtt újabb könnyítésként, engedélyt adtak azoknak is, akik érvényes szállásfoglalással rendelkeznek. Elhangzott az is, a cél az, hogy hónap végén visszaálljon az eddigi turisztikai ki és belépés. Több európai országgal folytatnak tárgyalást, minden országnak egyedi ajánlásokat tesznek – jelentették be.

Forrás: Hír TV2020. 05. 16. 21:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV Magyarország élőben extra című műsorának vendége szombaton Skenderovic Marin Horvátország szakértő volt.

A turisztikai szakember elmondása szerint Horvátország GDP-jének 20 százalékát a turizmus adja. Magyarország pedig az egyik legfontosabb küldőpiac.

- Több millió magyar látogat el évente a horvát tengerpartra és sok magyarnak van nyaralója is a szomszédos országban. Magyarországhoz hasonlóan Horvátországban is viszonylag kevés a fertőzött, de a turizmust nem segíti, hogy most a nyaralókra kéthetes karantén vár a hazatérésüket követően – emlékeztetett Skenderovic Marin.

- Most más típusú turizmusról lesz szó, tömeges turizmusról nem beszélhetünk, a megfelelő higiénia nagyon fontos lesz – folytatta.

A szakértő arról is beszélt, hogy a szigorításokat minél hamarabb szeretnék csökkenteni, és ez megfelelő figyelemmel és a szabályok betartásával lehetséges is lehet.

- Már tárgyal a horvát és a magyar kormány arról, hogy mikor szüntethetik meg a kéthetes karantén kötelezettséget azután, ha valaki Horvátországban nyaral – közölte Skenderovic Marin.

A teljes beszélgetést ITT tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.