Eltűnt a víz egy szegedi tóból, mentik a halakat

Már intézkednek.

Forrás: Szeged3652024. 04. 26. 10:55
A,Residentials,In,Budapest,Xix.,District.,The,Modest,People,Lives,kispest,városkép
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vészesen ereszt Szegeden a panelok között rejlő Vértó – írja a Szeged365, amely utána is járt a jelenségnek, és meg is tudták, mi történt, ugyanis a Szegedi Vízmű Zrt. válasza szerint a zsiliptolózárral lehet valami. Azt írják,

a Szegedi Vízmű Zrt. üzemeltetésében lévő Vértónál üzemelő – a vízszint szabályozásához szükséges – zsiliptolózár átereszt, feltételezhetően meghibásodott, amelynek következtében a vízszint folyamatosan csökkent.

Elmondták azt is, javítani kell a tolózárat, de az csak a tó vízszintjének jelentős csökkentésével oldható meg, így lehalásszák a halakat, amíg nem sikerül megoldani az ügyet. Megjegyzik, hogy ha sikerült megoldani a helyzetet, a pikkelyesek újra hazatérhetnek. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.