Új hitelprogramok a fejlesztési banknál

Elsősorban a szomszédos országok vállalkozásaival együttműködő hazai cégeket célozza meg az MFB Régió versenyképességi pénzügyi vállalkozás refinanszírozási program.

Horváth
2020. 01. 24. 9:27
null
20200122 budapest bnv agormasexpo havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A piaci igények alapján több új pénzügyi megoldás bevezetéséről döntött a Magyar Fejlesztési Bank (MFB). A hazai mikro, kis- és középvállalkozásoknak elérhető programok között szerepel a vissza nem térítendő támogatások előfinanszírozására is felhasználható MFB Agrárhitelprogram, amely három vidékfejlesztési pályázathoz kapcsolódóan támogatja a mezőgazdasági termékek értéknövelését. A százmilliárd forint keretösszeggel induló programban igényelhető hitel összege százmillió-egymilliárd forint lehet, a futamidő pedig legfeljebb tíz év. A program közvetlenül az MFB-nél igényelhető.

Elsősorban a szomszédos országok vállalkozásaival együttműködő hazai cégeket célozza meg az MFB Régió versenyképességi pénzügyi vállalkozás refinanszírozási program. A pénzügyi vállalkozásokon keresztül igényelhető, összesen ötmilliárd forintos keretösszeg beruházási, forgóeszköz- és akvizí­ciós hitel formájában nyújt segítséget a vállalkozásoknak. A program keretében ügyletenként és ügyfelenként minimum egymillió forint, maximum ötvenmillió forint hitel kérhető. A futamidő beruházási és akvizíciós hitel esetében maximum tíz év, forgóeszközhitelnél maximum öt év lehet.

Megújul az MFB Pénzügyi Vállalkozásrefinanszírozási konstrukció II. program is, amelyet továbbra is pénzügyi vállalkozásokon keresztül érhetnek el az érdeklődők. A népszerű program keretösszege az eddigi duplájára, kétszázmilliárd forintra emelkedik. Jelentős újítás, hogy az MFB lehetővé teszi a mezőgazdasági célú beruházások finanszírozását, illetve a változó kamatozás mellett mostantól fix kamatozással is igényelhető a kölcsön. A program 2022. január 31-ig érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.