Új szolgáltató központ jön létre Budapesten

Új üzleti és technológiai szolgáltató központot hoz létre a Tesco-csoport Magyarországon, ezzel 800 új munkahelyet teremt – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Forrás: MTI2019. 03. 11. 18:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter elmondta: a budapesti központ diplomás, nyelveket beszélő fiataloknak ad munkát, a bérszámfejtés, a munkaügyi adminisztráció, a termékértékesítéshez kapcsolódó adminisztráció és az ügyfélszolgálat területén.

A gazdaság dimenzióváltásának egyik legfontosabb jele, hogy a munkahelyek hozzáadott értéke folyamatosan nő, technológiai színvonala fejlődik. A magyar gazdaság sikeres dimenzióváltásának bizonyítéka, hogy egyre több vállalat hozza Magyarországra szolgáltató központját, ahová egyre összetettebb, több tudást igénylő feladatot telepít – hangsúlyozta.

A miniszter hozzátette: egyre több nagy nemzetközi vállalat biztosítja globális működésének hátterét magyarországi szolgáltató központján keresztül.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a Budapestre érkező beruházásért európai uniós, illetve unión kívüli országokból hat város versenyzett.

A külgazdasági miniszter felidézte, hogy a Tesco 2012 óta a magyar kormány stratégiai partnere. A vállalat a külföldi beruházók közül a legnagyobb munkaadó ma Magyarországon, 16 ezer embert foglalkoztat.

A Tesco magyarországi tevékenységében folyamatos az innováció, bár erről általában kevesebb szó esik – mondta a miniszter, az önkiszolgáló kasszákat és az online értékesítési rendszert említve példaként.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a Tesco magyarországi működése a magyar export teljesítményének dinamikus bővüléséhez is hozzájárul: a vállalat hálózatán keresztül egyre több hazai élelmiszeripari termék és bor jut el a nemzetközi piacokra.

A miniszter a magyar-brit gazdasági együttműködés jövője szempontjából is fontos szereplőnek nevezte a Tescót.

A beruházással 800 új munkahely jön létre
Fotó: MTI/Mónus Márton

Kitért arra, hogy a brit befektetők a hatodik legnagyobb befektetői közösséget alkotják Magyarországon, 750 brit vállalat 55 ezer magyar embernek ad munkát. Tavaly a Nagy-Britanniába irányuló magyar export 11 százalékkal nőtt.

Szijjártó Péter elmondása szerint a szolgáltató központok ágazata az utóbbi években rendszeresen az autóipar mögött a második helyen végez a Magyarországra érkező beruházásokat tekintve. Az országban jelenleg 110 szolgáltató központ működik, amelyek több mint 50 ezer diplomás munkavállalónak biztosítanak állást.

Matt Simister, a Tesco Közép-Európa vezérigazgatója hangsúlyozta: a Tesco befektetési döntésében meghatározó szerepet játszott a magyar kormány befektetőbarát hozzáállása és az ország gazdasági teljesítménye.

Hozzátette: elkötelezettségüket mutatja a közép-európai, illetve a magyar piac iránt, hogy Magyarországon hozzák létre az új üzleti és technológiai szolgáltató központot.

Sumit Mitra, a Tesco Business Services vezérigazgatója elmondta: az új központ Magyarországra telepítésében fontos szerepet játszott a kiválóan képzett magyar munkaerő, a megfelelő infrastruktúra és oktatási háttér. A budapesti munkatársak a már létező, specialista nemzetközi csapatokba integrálódnak, a toborzás az új pozíciókra már elkezdődött – tudatta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.