Veszprémben indít beruházást a német Balluff vállalat

Szijjártó Péter: a kormány ebben a nehéz időszakban nem feladta, hanem a beruházások által felgyorsította a gazdasági átalakulást.

Magyar Nemzet
2021. 02. 10. 16:54
Szijjártó Péter
Budapest, 2021. február 10. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Balluff Elektronika Kft. beruházásbejelentésén a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. február 10-én. A Balluff Elektronika Kft. 2,1 milliárd forint értékû veszprémi kutatás-fejlesztési beruházásával a vállalatnál dolgozó 900 ember munkahelye biztossá válik, és ezen felül még 30 magasan képzett mérnököt is felvesznek. Minderre tekintettel a kormány 518 millió forint vissza nem térítendõ támogatást biztosít a német vállalat beruházásához. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Balluff Elektronika Kft. 2,1 milliárd forint értékű veszprémi kutatás-fejlesztési beruházása is segíti gazdaságunk dimenzióváltását – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap. A miniszter hozzátette: a fejlesztéssel kilencszáz, a vállalatnál dolgozó személy munkahelye erősödik meg, továbbá harminc új, magasan képzett mérnököt vesznek majd fel.

A kormány 518 millió forint vissza nem térítendő támogatással biztosítja a német vállalkozás beruházásának sikerességét.

A Balluff célja, hogy modernizálja az ipari automatizáláshoz szükséges szenzorokat, érzékelőket, amelyeket az autógyártás, a gyógyszergyártás és az élelmiszeripar gyártósorain és gyártóeszközein alkalmaznak. A miniszter szerint ez kiemelkedő, hiszen ezek az ágazatok határozzák meg leginkább Magyarország gazdasági teljesítményét. Példaként említette, hogy a Balluff által gyártott szenzorok az Audi, a General Motors, a Mercedes gyáraiban, így a magyarországi autógyárak gyártósorain is megtalálhatók, vagyis a beruházás maga után vonja a magyar autóipari teljesítmény növekedését.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Balluff Elektronika Kft. beruházásbejelentésén
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Szijjártó Péter közölte, hogy a kormány a világjárvány idején nem feladta, hanem inkább felgyorsította a magyar gazdaság dimenzióváltását. Ennek célja, hogy hazánk a termelésorientált gazdaságból minél gyorsabban tudjon átlépni egy kutatás-fejlesztés által orientált gazdaságba.

A miniszter szerint a Balluff és Veszprém neve összeforrt, ugyanis a Balluff 1989-ben az egyik első német beruházóként érkezett Magyarországra. A nagyvállalat beruházásáért folytatott országok közötti versenyben a magyar szakemberekbe vetett hit és a vállalat magyarországi vezetőinek eredményessége miatt végül hazánk győzedelmeskedett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.