Meghalt egy magyar munkás a komáromi Duna-híd építésénél

A munkabiztonsági előírások súlyos megsértésére derült fény.

MN
2018. 01. 26. 11:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt egy magyar munkás a leendő új komáromi Duna-híd építkezésén – írja a Bumm.sk a Noviny.sk beszámolójára hivatkozva.

A cikk szerint a szlovák munkabiztonsági felügyelőség számos munkabiztonsági előírás súlyos megsértésére derített fényt az esettel kapcsolatban. „Nem voltak leföldelve az építkezésen található Unimo bódék, hibás volt a villanyvezetékek érintésvédelme, nem voltak lefedve az építkezésen található árkok – hogy megakadályozzák az ott tartózkodó személyek beleesését –, hiányoztak az építkezésről a mentőkészülékek” – mondta Róbert Bulla, a Nyitrai Munkabiztonsági Felügyelőség igazgatója.

A föltárt hiányosságok miatt egy szlovákiai cégre 200 ezer euróig terjedő bírságot rónának ki. Ám magyarországi vállalatról van szó, amely a körülkerített területen magyarországi munkásokat alkalmaz, és még a beszállítók között sem akadnak szlovák cégek. „Az európai jog értelmében – amely felülírja a mi hazai jogszabályainkat – erre az építési területre a magyarországi jogi előírások vonatkoznak” – tette hozzá Bulla.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.