Hőségriasztást adtak ki holnapra

Csaknem az egész országra kiadta a meteorológiai szolgálat holnapra a hőség miatti figyelmeztetést.

MTI
2017. 06. 26. 18:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tartós hőség veszélye miatt négy északkeleti megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre a meteorológiai szolgálat. Érintett Budapest, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megye. A riasztás oka, hogy a középhőmérséklet kedden az északi hegyvidék térségét leszámítva már sok helyen érheti el a 25 Celsius-fokot.

Az előrejelzés szerint egyébként kedden több órára kisüt a nap. Az Északi-középhegységben és a nyugati határnál lehet futó zápor, egy-egy zivatar. Emellett megélénkül, északnyugaton meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14–20, a legmagasabb 29–34 fok között valószínű.

Szerdán tovább erősödik a kánikula, akkor akár 37 fokig is melegedhet a levegő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.