Két hullámban zúdul az eső a nyakunkba

Főleg a Duna–Tisza közén vannak heves zivatarok. Késő délután újabb kiadós csapadékra számíthatunk.

MN
2017. 06. 25. 6:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hajnali órákban érte el egy hidegfront északnyugat felől Magyarországot, főleg a Duna–Tisza közén vannak heves esőzések, jégesővel és erős széllel kísért felhőszakadások. A zivatarok később kelet felé helyeződnek – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint a nap második felében, kiemelten a késő délutáni, esti órákban nyugat felől újabb kiterjedt zivatarrendszer valószínű. Nagyobb eséllyel a Dunántúl középső és déli tájain, a középső országrészben és az Alföldön a kelet, északkelet felé áthelyeződő heves zivatarokhoz több helyen viharos, helyenként óránkénti 80-100 kilométeres szél, nagyobb méretű jég és 30-60 milliméter csapadék társulhat. Zivatarlánc kialakulása esetén a déli országrészben óránkénti 120 kilométert meghaladó szélrohamok is előfordulhatnak. A legmagasabb fokú, piros jelzés is indokolt lehet.

Bár a front mögött felfrissül a levegő, meleg, fülledt idő lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 27 és 33 fok között valószínű, de délkeleten 34-35 fok is lehet. Késő estére általában 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.