Több járásra másodfokú riasztást adtak ki a heves zivatar veszélye miatt

Emellett pénteken a nap második felében többfelé valószínű heves zivatar az országban.

MTI
2017. 06. 22. 16:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint az érintett területeken már a következő órákban lehetnek károkozó széllel, nagyméretű jéggel kísért, heves zivatarok.

Szintén a várható heves zivatarok veszélye miatt Bács-Kiskun, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok megye több járására elsőfokú riasztást adtak ki.

Emellett a hőség miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Péntekre az összes megyére kiadtak első-, másodfokú figyelmeztetéseket a hőség, illetve a heves zivatar veszélye miatt. A meteorológiai szolgálat azt írta: pénteken északnyugaton a napi középhőmérséklet már a 27 fokot is több helyen elérheti. A maximumok 31-36 fok között alakulnak.

Emellett pénteken a nap második felében többfelé valószínű heves zivatar az országban. Délután elsősorban az északkeleti megyékben és a Dunántúl középső és déli részén, később a déli országrészben tombolhatnak igen heves zivatarok, amelyeket a felhőszakadás mellett károkozó (akár 100 kilométer/órás erősségű) szél kísérhet, és akár több centiméteres jégszemek is hullhatnak kisebb körzetekben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.