Újra itt a kánikula, a hétvégén 35 fok is lehet

Hétfő előtt ne is számítsunk enyhülésre, és akkor is csak átmenetileg lélegezhetünk fel.

MN
2017. 08. 24. 4:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint csütörtökön nagyrészt derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, elsősorban délután, északon szűrheti vékony fátyolfelhőzet a napsütést. Csapadék nem várható. Helyenként megélénkül a délnyugati, nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul, délnyugaton lesz a melegebb. Késő estére általában 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Néhol – főként az északnyugati, nyugati, valamint az északkeleti határvidéken – zápor, zivatar kialakulhat. A déli, délnyugati szél megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

Szombaton gyengén felhős, napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Északon helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Néhol zápor, zivatar kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között alakul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.