Parkot ígértek, most áron alul árulják a Duna-partot

A telkekért 2010-ben 5,4 milliárdot kértek, most viszont csupán nettó 4,5 milliárd a kikiáltási ár.

Szabó Emese
2017. 06. 22. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három Duna-parti telket akar eladni a 13. kerületi önkormányzat a felújított rakpart közelében, így végleg felszámolva a környék parkos jellegét. A csütörtökön tartott árverésen meglepő módon közel egymilliárd forinttal olcsóbb áron kiáltották ki a telkeket, mint 2010-ben, amikor még lepusztult volt a környék – írja az Index.

A portál a 2010-es önkormányzati lapra hivatkozik, amelyben az olvasható, hogy a telkekért nettó 4,3 milliárdot kérnek, most viszont csupán nettó 3,6 milliárd a kikiáltási ár. A parcellák áfás értéke tehát 5,4 milliárd forint volt, míg most 4,5 milliárd. Tehát miközben hét év alatt a fővárosi telekárak az egekbe szöktek, a környéket pedig frissen rendezték, az önkormányzat úgy érezte, kevesebbet kell kérnie a telkekért. A dolog pikantériája, hogy néhány éve még azt ígérték, a területen egy Városmajorral vetekedő park lesz. Majd kivágták a fákat, leaszfaltozták a partot, a többit pedig lakóparknak árulják. Mindenesetre a cikk megjelenésekor tartott árverés sikertelen volt, így egyelőre nem tűnik el minden zöld terület a Duna-partról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.